Ben je zoekende naar een goede haartransplantatie? Wij regelen de beste betaalbare haartransplantatie in Istanboel voor jou.

Onze haartransplantatie Turkije is de laatste jaren een erg populaire behandeling geworden. Er zijn zelfs behandelingen vanaf 1000 euro.

Wij vertellen je graag over alle details!

Haartransplantatie Turkije voor 1500 euro all-in

De kosten van haartransplantatie in Turkije zijn erg laag. Naast de kosten van de behandeling, kunnen wij erg goedkoop een compleet verzorgde reis aanbieden.

Vele mensen zien deze reis niet alleen als noodzakelijk, maar ook als een vakantie. De haartransplantatie kosten zijn laag, maar ook het verblijf, eten en eventuele excursies.

Haartransplantatie Turkije Prijzen

All in-prijs € 1500,-

Inclusief maximale haar grafts, 3 nachten hotel, VIP transfers, alle medicijnen, aftercare set.

Bereken nu jouw prijs!

Turkije: het land voor medische toeristen

De laatste 10 jaar is Turkije naar de top gerezen en staat het, volgens het Gezondheidsministerie van Turkije, op nummer 6 voor meest bezochte landen voor medische toeristen.

Het aantal patiënten die opzoek zijn naar een  haartransplantatie is enorm gegroeid. Nieuwe medische apparatuur en behandelingen worden in Turkije aangeboden en staan aan de top wanneer er wordt vergeleken met andere haartransplantatie bestemmingen.

Ook is de prijs voor haartransplantaties in Turkije is slechts 1/3 van de prijs, of minder, van wat patiënten betalen in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa.

Haartransplantatie in Istanboel is populair

Sommige patiënten zijn sceptisch tegenover medisch toerisme in Turkije, denkende dat het ‘te goed om waar te zijn’ is.

De prijzen zijn laag, maar de kwaliteit is zeer goed. Onze klanten zijn zeer tevreden over het resultaat. Maar ook de hele ervaring van de reis van a tot z, wordt als zeer positief beoordeeld.

Waarom zijn de kosten van haartransplantatie in Turkije laag?

Hier zijn de meest voorkomende reden waarom de kost van haartransplantatie operatie in Turkije betaalbaarder is dan bij andere bestemmingen.

Goedkopere levensstandaard

Alles is goedkoper in Turkije. Denk hierbij aan goedkopere arbeid, goedkopere operatiekosten en een betaalbare huur.

Bovendien wordt er een betere en kwalitatieve dienst gegeven die in lijn staat met EU normen. De prijzen in Turkse privé klinieken zijn zeer laag in vergelijking met andere Europese tegenhangers, vooral als het gaat om spoedgeval diensten.

Centraal geografische locatie

Turkije is makkelijk bereikbaar. Hierdoor zijn er vele goedkope vluchten te vinden.

Bovendien heeft Turkije een unieke geografische positie en geeft de mogelijkheid voor bewoners van 72 landen om er heen te reizen zonder visa. Turkije staat op nummer 6 als het gaat over medisch toerisme.

Gunstige wisselkoers

De wisselkoers van de Turkse Lira is zeer gunstig. Dit zorgt voor lage behandelkosten, maar ook het verblijf in Istanboel is zeer goedkoop.

Wil je meer weten over ons aanbod?

Neem dan nu contact met ons op!

Waarom een haarimplantaat in Turkije overwegen?

Degenen die het hebben, zijn er trots op. Degenen die het niet hebben, verbergen dit vaak. En degenen die het aan het kwijtraken, doen er alles aan om het te behouden.

U raadt het al, we hebben het over haar. Iedereen, ongeacht geslacht, verliest dagelijks  haar. Alopecia, oftewel haarverlies, doet zich voor wanneer het normale haargroeiproces uit balans is.

Hoe ontstaat kaalheid en wat doe je er aan?

Het normale haargroeiproces is: groei, rust en uitval.  Als dit uit balans is, groeit het haar niet meer zo snel terug als dat het uitvalt.

Hoewel het makkelijk is om uw genen de schuld te geven van de kale schedel, zijn er tal van verschillende redenen voor kaalheid.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe u uw haar precies verliest, zodat u dit kan voorkomen. Naast geërfde genen kunnen ook andere factoren – zoals ziekten, slechte voeding, mediche ingrepen, stress of een emotioneel trauma – een rol spelen.

Haartransplantatie vrouwen Turkije

Haarverlies kan bij vrouwen net zo goed voorkomen als bij mannen. Echter, bij vrouwen manifesteert dit zich vaak anders. Mannen verliezen over het algemeen een groter deel van hun haar (androgenic alopecia, oftewel haarverliespatroon van de man), terwijl haarverlies bij vrouwen meestal minder opvallend is, het haar gaat simpelweg wat dunner ogen in z’n geheel.

Haarverlies of kaalheid?

Haaruitval behoort tot een van veel voorkomende zorgen van mensen uit alle leeftijdsgroepen.

Hoewel haaruitval een veel voorkomende aandoening is bij vrouwen, is kaalheid, d.w.z. permanent haarverlies, een meer voorkomend probleem bij mannen.

Dankzij de ontwikkeling van de technologie zijn er verschillende methoden voor de behandeling van deze aandoening die de persoon stoort.

Haartransplantatiemethoden worden overal in de wereld toegepast. Er wordt gekeken welke van deze methodes geschikt is voor de patiënt en het behandelingsproces begint. Haartransplantatiemethoden zijn sinds de jaren 90 snel vooruitgegaan en vandaag de dag wordt een natuurlijker uiterlijk verkregen.

 

Haartransplantatie Turkije

Hoe ziet de behandeling er uit?

Haartransplantatie Turkije is een zeer succesvolle haarrestoratie behandeling, die het haar opnieuw laat groeien en op deze wijze de kwaliteit van het leven van patiënten verhoogt.

Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden door gezond, DHT-resistent haar te nemen vanuit uw achterhoofd (ook wel het donor gebied genoemd) en dit vervolgens te implanteren in de kalende gebieden. Het moge duidelijk zijn dat de haartransplantatie niet gedekt wordt door uw standaard zorgverzekering.

Betaalbare haartransplantatie

Dit is dan ook de reden dat haartransplantatie in Turkije een zeer aantrekkelijke optie is voor haarverlies patiënten in diverse andere landen.

Vanwege de betaalbare medische diensten en de veel lagere kosten van levensonderhoud is Turkije synoniem geworden voor haartransplantatie.

Voordat u een beslissing neemt, moet u echter eerst meer te weten komen over soorten, technieken en de kosten die bij een haartransplantatie komen kijken.

De verschillende onderdelen van de haartransplantatie

Hieronder vertellen we op een makkelijk manier hoe de behandeling en alles wat erbij hoort eruit ziet.

Heb je nog andere vragen neem dan direct contact met ons op!

Consultatie

Dit is het belangrijkste gedeelte van de operatie. Bij de consultatie worden de volgende onderdelen bepaald:

 • Hoeveel grafts er getransplanteerd worden
 • Waar ze getransplanteerd worden
 • Hoeveel sessies er uitgevoerd worden
 • Waar de haarlijn zal beginnen
 • Waar individuele, dubbele en meervoudige grafts geplaatst worden

Tijdens de haartransplantatie operatie 

Plaatselijke verdoving: Om de patiënt geen pijn te laten voelen, wordt zowel het gebied waar de haarzakjes zullen worden genomen als het gebied waar de aanplant zal plaatsvinden, verdoofd met plaatselijke verdoving.

De patiënt, die over het algemeen geen pijn voelt tijdens de ingreep, zal na de ingreep geen pijnstiller hoeven te gebruiken.

Saffier haartransplantatie

Bij de saffier haartransplantatie wordt de techniek gebruik om met een saffieren punt de kanaaltjes te openen. Deze saffierbladen worden volledig van saffier gemaakt en kunnen het resultaat van de ingreep perfectioneren.

Verwijderen van grafts

Voor deze procedure, die wordt uitgevoerd door de Fue Motor, moet het vooraf verdoofde gebied worden opgeblazen met een speciale vloeistof.

Dankzij deze vloeistof die het oppervlak vergroot, worden de haarzakjes gemakkelijker vrijgemaakt en worden meer haarzakjes verkregen. Het is mogelijk om gemiddeld 1000-2000 haarzakjes per uur te verkrijgen.

Openen van kanalen

Het openen van de kanalen gebeurt in het gebied waar de haarzakjes zullen worden geopend. Een vooraf bepaald aantal kanalen moet worden geopend in het vooraf getekende gebied.

Bij het plannen, waarbij het haar van de patiënt niet mag worden afgeknipt, wordt ook bepaald waar en hoeveel kanalen zullen worden geopend. Hoewel er tijdens de operatie kleine wijzigingen worden aangebracht, wordt bij het openen van de kanalen over het algemeen vastgehouden aan dit plan.

Met behulp van een speciaal apparaat wordt een gepland aantal gaatjes, dat wil zeggen de kanalen waar de haarzakjes zullen worden geplant, geopend in het gebied dat vooraf met plaatselijke verdoving is verdoofd. Het aantal kanalen moet gelijk zijn aan het aantal grafts dat moet worden getransplanteerd.

Transplantatie van grafts

In de laatste fase van de operatie, waarbij de in de eerste fase genomen haarzakjes in de in de tweede fase geopende kanalen worden geplant.

Aangezien het gebied vooraf met plaatselijke verdoving is behandeld, is er geen pijn. Zodra de grafts zijn verkregen, worden zij in potjes met een voedzame vloeistof geplaatst, waar zij steriel worden gehouden.

Dankzij dit proces, dat in regelmatige volgorde en door telling wordt uitgevoerd, worden de grafts gescheiden in enkele, dubbele en meervoudige haarzakjes, en wordt het aantal genomen grafts met een exact cijfer bepaald.

Het scheiden van de grafts in enkelvoudige, dubbele en meervoudige grafts is van groot belang omdat niet alle soorten grafts over het hele plantgebied worden geplant.

Ontslag van de patient

Alle patiënten blijven 1 nacht in het hotel en komen de volgende dag of een dag later voor controle.

Kies voor jouw haartransplantatie met FlyHealth

De haartransplantatie Turkije bij FlyHealth zijn all-inclusive en dekken de kosten van de ingreep, dokterstarieven, hotelverblijf, al het vervoer in de stad, ontvangst van de patiënt, en vertaal en interpretatie diensten.

We nodigen u uit op een baanbrekende reis te gaan naar een nieuwe, jongere en zelfverzekerdere versie van uzelf.

De prijs van haartransplantatie in Turkije is heel scherp vergeleken met andere bestemmingen. Patiënten die voor deze optie kiezen, kunnen wel 70% op hun behandelingskosten besparen.

Veel gestelde vragen over onze FlyHealth Haartransplantatie in Turkije

Voeren jullie haartransplantaties uit voor vrouwen?

Ja, FlyHealth chirurgen voeren ook haartransplantaties voor vrouwen uit. Haartransplantaties voor vrouwen vereisen meer expertise en FlyHealth chirurgen hebben zowel de expertise en de training hiervoor. FlyHealth heeft al veel vrouwelijke patiënten gehad die naar Turkije kwamen om hun haar te laten behandelen.

Voeren jullie gezichtshaartransplantaties uit?

FlyHealth chirurgen hebben veel ervaring in het uitvoeren van gezichtshaartransplantaties. Voornamelijk mensen uit Nederland, het Verenigd-Koninkrijk VK en Azië kiezen FlyHealth voor hun gezichtshaartransplantatie.

Moet ik me zorgen maken over littekens na een haartransplantatie?

Helemaal niet. FlyHealth chirurgen maken gebruik van de moderne FUE methode die ervoor zorgt dat er geen enkel litteken zal achterblijven na een haartransplantatie in Turkije (in tegenstelling tot de FUT methode, waarbij er een litteken zal ontstaan aan de achterkant van het hoofd).

Is een haartransplantatie blijvend?

Bij een haartransplantatie ingreep in Turkije wordt haar vanuit de achterkant van het hoofd, waar het haar resistent is tegen haaruitval, geïmplanteerd in het kalende gebied. Daarom wordt verwacht dat deze haren uw gehele leven zullen blijven groeien.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

FlyHealth chirurgen maken gebruik van lokale verdoving tijdens de haartransplantatie ingreep in Turkije, met als resultaat dat u amper iets zult merken. Eventuele pijn na de ingreep kan gemakkelijk met pijnstillers worden tegengegaan.

Geschikte kandidaten voor een haartransplantatie zijn onder andere :

 • Mannen die langer dan vijf jaar last hebben van haarverlies, met realistische verwachtingen en die begrijpen dat hun haarverlies zich kan voortzetten, zelfs als ze voorgeschreven medicatie hiertegen innemen.
 • Mannen die al vele jaren last hebben van haarverlies en bij wie het patroon hiervan gestabiliseerd is en die graag alleen wat extra haargroei zien voor jeugdiger uiterlijk.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben verloren door een trauma of brandwonden.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben veloren door andere cosmetische ingrepen, zoals een facelift.

Haarverlies

Haar dat dunner wordt bij mannen komt vrij veel voor en kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mannen lijden aan een type haarverlies dat bekend staat als alopecia androgenetica (haarverliespatroon van de man). Dit soort haarverlies is erfelijk en kan doorgegeven worden door zowel de vaders als de moeders kant van de familie. Bij patiënten met haarverliespatroon van de man ontwikkelen de haarzakjes aan de boven- en voorkant van het hoofd een overgevoeligheid voor het dihydrotestosterone hormoon (DHT). Op deze wijze verzwakt dit hormoon het haar, totdat het uiteindelijk afsterft.

Andere oorzaken van haarverlies bij mannen zijn onder ander bepaalde medicatie, fysieke of emotionele stress, schildklierproblemen, ijzertekort, huidinfecties en hormonale fluctuaties.

Hoewel haarverlies vaak wordt gezien als een mannelijk iets, komt haarverlies of het dunner worden van het haar ook vaak bij vrouwen voor. Redenen hiervoor variëren van simpele, tijdelijke factoren zoals stress of een vitamine tekort, tot aan meer complexe onderliggende medische aandoeningen.

Polycystic ovary syndrome, een geboorte, of schildklieraandoeningen kunnen ook een rol spelen bij het haarverlies patroon van de vrouw. Sommige auto-immuunziekten veroorzaken grootschalig haaruitval (bijvoorbeeld alopecia areata). Soms kunnen ook de levensstijl en het gebruik van bepaalde haarproducten het haar verdunnen. Denk bijvoorbeeld aan bleken, verven of agressieve shampoos. Ook kunnen hormonen tijdens het ouder worden of de overgang invloed hebben op de gezondheid van het haar van een vrouw. Hoge dosis vitamine A en medicijnen als Allopurinol/Zyloprim en Coumadin/Warfarin kunnen eveneens het haar van een vrouw dunner maken.

Technieken haartransplantatie Turkije

Hedendaags zijn de twee meest voorkomende haartransplantatie technieken follicular unit extractie en follicular unit transplantatie. Beide worden dan ook aangeboden in haartransplantatie klinieken in Turkije.

Elke haartransplantatie techniek heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke techniek uiteindelijk gekozen wordt, hangt meestal niet zozeer af van persoonlijke voorkeur, maar eerder van de medische omstandigheden van de patient evenals andere factoren die relevant worden geacht door de arts.

Hoewel FUE misschien een voor de hand liggende term lijkt, is deze haartransplantatie techniek een stuk complexer dan vaak wordt gedacht. Simpel gezegd, met FUE wordt het resterende haar op het hoofd (vanuit het donor gebied) eruit getrokken met een klein, rond instrument. Deze uitgetrokken haren worden verzameld en worden vervolgens, een voor een, geïmplanteerd in de kalende gebieden, waar ze zich uiteindelijk zullen vastnestellen en op een natuurlijke wijze verder kunnen groeien.

Hoewel FUE een relatief nieuwe methode is in de haartransplantatie sector, is het verreweg de meest geprefereerde optie voor haarrestoratie in Turkije voor mensen met haarverlies. Vanwege de blijvende en esthetisch hoogstaande resultaten van FUE wordt deze methode sterk aanbevolen door de meerderheid van de haartransplantatie specialisten in Turkije. FUE in Turkije heeft een aantal mooie voordelen:

 • Geen littekens. FUE is zeer veilig en u zult geen enkele nare bijwerkingen krijgen. Tijdens het extractieprocess gebruikt de chirurg specifieke instrumenten om de haarzakjes een voor een uit het achterhoofd te trekken, waardoor er geen zichtbare littekens op de hoofdhuid zullen ontstaan.
 • Gedurende een enkele sessie kan een haartransplantatie expert wel 4.000 haarzakjes transplanteren. Het mooiste van de FUE haartransplantatie techniek is dat het blijvende en effectieve resultaten oplevert.
 • Korte herstelperiode. Het duurt maximaal een tot twee dagen om te herstellen van een FUE ingreep, aangezien er geen hechtingen e.d. worden gebruikt met deze methode. U kunt dan ook de tweede dag na de ingreep gewoon terugkeren naar uw werk (behalve als uw werk fysiek inspannend is).
 • Natuurlijke look. Uw natuurlijke haarlijn wordt hersteld met FUE, wat u een jeugdig en aantrekkelijk uiterlijk oplevert.

Hoewel FUE ook enige nadelen kent, vallen deze in het niet als deze worden vergeleken met de voordelen. Dit is dan ook de reden dat haartransplantatie experts concluderen dat FUE verreweg de beste en meest efficiënte methode is van deze twee technieken.

Net als FUE is Follicular Unit Transplantatie (FUT) een procedure waarbij haar getransplanteerd wordt vanuit het donor gebied. De techniek waarmee de haarzakjes uit het donorgebied worden getrokken, is wat FUT doet verschillen van FUE. Nadat de schedel van de patiënt verdoofd is, haalt de chirurg een stukje weefsel uit het donorgebied. Vervolgens wordt dit weefsel opgedeeld in tal van verschillende haarzakjes eenheden, door middel van microscopische dissectiemethoden. Terwijl de haarzakjes geprepareerd worden, boort de dokter tal van enorm kleine gaatjes in het kalende gebied waarin de haarzakjes uiteindelijk worden geïmplanteerd.

Helaas zullen sommige patiënten die FUT ondergaan een groot litteken op hun hoofd overhouden, door het weghalen van hoofdweefsel waar deze methode gebruik van maakt.

De FUE techniek kan als een herstellende ingreep worden uitgevoerd bij patiënten met littekens ten gevolge van de FUT methode.

Soorten haartransplantatie Turkije

Hoewel hoofdhaartransplantatie de meest voorkomende soort haarrestoratie is, zijn er meerdere vormen van haarrestoratie ingrepen die gezichtshaarverlies behandelen. Veel patiënten die te kampen hebben met haarverlies bij de wenkbrauwen of de baard, zijn gebaat bij een wenkbrauwtransplantatie of een baardtransplantatie.

Wenkbrauwtransplantatie is een simpele procedure, waarbij echter wel veel precisie is vereist en moet daarom alleen worden uitgevoerd door ervaren transplantatie chirurgen. Kunst en wetenschap komen bij deze haartransplantatie procedure samen. Een goed uitgevoerde FUE wenkbrauwtransplantatie is vrijwel onzichtbaar, aangezien de getransplanteerde haren zich volledig mengen met de al bestaande haarzakjes. Dit geeft u een volledig natuurlijke look geeft. Het resultaat van wenkbrauwtransplantatie Turkije: doordringende, sensuele en gezonde wenkbrauwen die uw gezichtsuitdrukking versterken en u een diepere, meer alerte look geven.

Non-chirurgische haarrestoratie

Non-chirurgische haarrestoratie behandelingen kunnen mooie alternatieven bieden voor mensen die vol haar graag terugkrijgen, zonder een operatie te hoeven ondergaan. Een haartransplantatie ingreep is niet geschikt voor iedereen en het is wellicht niet de juiste eerste stap voor iemand in de vroege fase van haarverlies, slechte gezondheid of met onrealistische verwachtingen. Er zijn een aantal non-chirurgische oplossingen voor haarverlies die als cosmetische verbetering kunnen dienen, totdat haartransplantatie een geschikte oplossing wordt voor een patiënt zijn of haar omstandigheden.

Hieronder vindt u de meest voorkomende non-chirurgische haarrestoratie behandelingen, beschikbaar in haartransplantatie klinieken in Turkije:

Mesotherapie is een alternatieve haargroeibehandeling, waardoor zowel mannen als vrouwen hun haar kunnen restoreren. Het kan tevens haarverlies bij de man uitstellen. De haarrestoratie expert zal u een speciale cocktail toedienen, een vitamine boost, wat de bloedcirculatie in de kalende gebieden kan stimuleren. Door een verbeterde bloedcirculatie worden de haarzakjes beter gevoed, hetgeen vervolgens de hergroei van het haar stimuleert. Mesotherapie zal normaal gesproken uitgevoerd worden met behulp van een injectiepistool. Dit maakt mesotherapie voor haarverlies zeer snel en potentieel pijnvrij.

Na een tijd zal de mesotherapie helpen het DHT hormoon te neutraliseren, wat het haarverliesproces vertraagt en waardoor het haar weer gaat groeien.

Het is mogelijk dat u tot aan vijf mesotherapie sessies in Turkije nodig heeft over een periode van zes maanden om significante resultaten in de hergroei van uw haar te zien.

Herstel na haartransplantatie

Na een haartransplantatie in Turkije zijn de wonden op uw schedel meestal binnen 3-4 dagen genezen. De haarzakjes worden secuur en zorgvuldig in uw hoofdhuid geplaatst, waardoor het risico op een infectie nihil is. Patiënten kunnen al hun normale activiteiten en hun werk hervatten, zolang dit niet veel fysieke inspanning vergt.

De haren die tijdens de extractiefase eruit zijn gehaald, kunnen snel weer teruggroeien. Een week na de ingreep zullen de haren in het donorgebied voldoende teruggroeien om dit weer af te dekken. De scabs (tijdelijk zakje waarin een haar wordt geplaatst) zullen na 7-10 dagen vanzelf uitvallen. Aangeraden wordt om dit process natuurlijk te laten verlopen en er niet zelf aan te gaan zitten, aangezien de geïmplementeerde haarzakjes dan eventueel zich niet goed zullen innestelen.

Na 9 maanden zal het iedereen opvallen hoeveel nieuw er zal zijn gegroeid.

Eerst zien dan geloven – om te zien wat u kan verwachten van de ingreep, kunt u een kijkje nemen in onze haartransplantatie “voor” en “na” galerij aan de rechter sidebar.

Geschikte kandidaten voor een haartransplantatie zijn onder andere:

 • Mannen die langer dan vijf jaar last hebben van haarverlies, met realistische verwachtingen en die begrijpen dat hun haarverlies zich kan voortzetten, zelfs als ze voorgeschreven medicatie hiertegen innemen.
 • Mannen die al vele jaren last hebben van haarverlies en bij wie het patroon hiervan gestabiliseerd is en die graag alleen wat extra haargroei zien voor jeugdiger uiterlijk.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben verloren door een trauma of brandwonden.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben verloren door andere cosmetische ingrepen, zoals een facelift.

Wilt u meer lezen over de haartransplantatie ?

Haartransplantatie voor en na galerij

FlyHealth haartransplantatie blog

vrouwen haartransplantatieBlogHaartransplantatie

Haarverlies, een irritant verschijnsel

Vrouwen haartransplantatie Het geeft iedereen een identiek karakter, het is duidelijk zichtbaar en makkelijk aanpasbaar. Wat is het , het is je haar, je kapsel. Het geen wat je een uitstraling kan geven, vrouwelijk, mannelijk verleidelijk, sportief of klassiek. Maar…
flyadmin
January 17, 2019