BlogPlastische Chirurgie

FlyHealth Interview met Specialist

By June 6, 2017December 5th, 2022No Comments

Onze gesprek

We hadden het genoegen met één van de beste plastisch chirurg in Istanbul te mogen praten. Namelijk Dr. Eda. Ze vertelde ons welke operaties ze volbrengt. Hoe deze verlopen en wat een patiënt kan verwachten. We praatte met haar over face-lifts, Brazilian butt lifts, neuscorrecties en borstvergrotingen. Het was zeer zinvol voor ons om alle details eens te horen van een doktor. Dus zijn we er zeker van dat het u ook zal helpen bij het opklaren van twijfels (en misschien ook angsten).

Introductie

Dr. Eda is geboren in Duitsland maar heeft haar medische studies in Istanbul volbracht. Na haar studies plastische chirurgie, kreeg ze de kans om als partner te werken met een team van hoog gerespecteerde chirurgen. Nu heeft ze haar eigen privépraktijk in Istanbul. En is ze lid van het EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aestethic Surgery. Ze heeft zichzelf gespecialiseerd in neuscorrecties, borstvergrotingen en het ‘ouder wordende’ gezicht.

‘Ouder wordende’ Gezicht

Deze ingreep is zeer populair dezer dagen. Iedereen wil zijn jeugdige looks behouden. Een typische behandeling omvat face-lifts, midden face-lifts en speciaal herstellende operatie rond de ogen om rimpels te verminderen en de strakheid van de huid te verbeteren. Er is ook een mogelijkheid om een niet-chirurgische face-lift te ondergaan. Deze behandeling bestaat uit de effecten van drie verschillende therapieën te combineren. De behandeling is een combinatie van de Madonna lift en de Vampire lift, tezamen de ‘Rich Madonna’.

Eerst wordt een fractionele laser gebruikt voor de oppervlakkige huid

Dan wordt er een radiofrequentie gebruikt voor de dieper gelegen lagen van de huid. Deze zullen de huid strakker maken en rimpels verminderen. Als laatste is er de Vampire lift. Dit is een behandeling waarbij de bloedplaatjes van de patiënt worden gebruikt om de cellen in de huid van het gezicht te vernieuwen en het genezingsproces te verbeteren. De totale behandeling duurt ongeveer een 2-3 dagen. Er kan roodheid en zwelling voorkomen maar met genoeg lotion trekt deze gemakkelijk weg. Na de behandeling kan u ook meteen weer uw werk hervatten.

Neuscorrectie

Een tweede, vrij populaire, plastische chirurgie is deze aan de neus. Vele mensen zijn niet tevreden met het uiterlijk van hun neus, hebben medische problemen door een ‘foute’ constructie of zijn het slachtoffer geweest van pesterijen door het uiterlijk van hun neus. Deze patiënten beslissen dan om een neuscorrectie te laten doen. Dr. Eda heeft hieromtrent twijfels en vragen opgeklaard voor ons.

Na de neuscorrectie

Wanneer u wakker wordt, heeft u rond uw neus een bandage, in deze bandage bevinden zich inkepingen, zodat u normaal kan ademen. Aangezien u een operatie onderging zal u een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven. U zal hoogstwaarschijnlijk zwelling, blauwe plekken en pijn ondervinden. Voor de pijn worden pijnstillers gegeven en de zwelling en blauwe plekken trekken weg na een dag of 2-3. Zowel de zwelling, blauwe plekken als pijn zijn niet te erg dus kan u uw dagelijkse activiteiten gewoon verderzetten. Na een drietal dagen zullen de blauwe plekken zo goed als verdwenen zijn. Een controle neemt plaats na 7 dagen. De bandage en hechtingen worden verwijderd en een papieren tape wordt aangebracht. Deze tape kan u, na een week, thuis zelf verwijderen.

Een simulatie wordt gemaakt

Vele mensen hebben angst voor de resultaten en/of het wel dan niet voldoet aan hun verwachtingen. Dr. Eda vertelt ons hoe ze tewerk gaat. Een simulatie wordt gemaakt om te zien welke effecten de veranderingen hebben t.o.v. de neus en het gezicht van de patiënt. Een patiënt heeft niet altijd een realistisch beeld van wat er natuurlijk uitziet en wat niet. De simulatie zorgt ervoor om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te creëren. De resultaten zijn permanent dus is het noodzakelijk dat het correct wordt volbracht.

Borstvergroting

Beste plastisch chirurg istanbul Dr. Eda gebruikt, voor het volbrengen van een borstvergroting, enkel siliconen implantaten van de merken Mentor en Allergan welke zijn goedgekeurd door de FDA.

Na de operatie verblijft u een nacht in het ziekenhuis. Pijn kan voorkomen maar pijnstillers kunnen dit verhelpen. Afhangende van welk soort job u uitoefent, kan u uw werk hervatten na 5 dagen. Vele vrouwen zijn ongerust i.v.m. de problemen na de borstvergroting en het geven van borstvoeding. Dit probleem kan niet worden uitgesloten maar er moet niet worden vanuit gegaan dat het eender hoe zal plaatsvinden. Afhangend van de manier waarop de implantaat is ingebracht kunnen er problemen zich voordoen of niet.

Implantaten hoeven niet te worden vervangen maar de vorm van uw borsten kan veranderen tijdens het natuurlijke verouderingsproces.

Brazilian Butt-lift

Deze behandeling is erg populair zegt beste plastisch chirurg istanbul. Doorgaans wordt er een liposuctie gedaan waarbij het vet, van de andere lichaamsdelen, wordt geïnjecteerd in het zitvlak. Het is belangrijk om genoeg vet hebben. Wanneer u te mager bent is er niet genoeg vet om te injecteren en bent u 8kg te zwaar dan zal u na de behandeling er nog steeds te zwaar uitzien. Het is dus belangrijk om een goede kandidaat te zijn voor deze behandeling. Met de liposuctie streven we naar het vernauwen van de taille zodat de nieuw gevormde heupen in het midden komen. Na een drietal maanden zal het geïnjecteerde vet met 1/3 verminderd zijn.