Blog

Onze patiënt geeft antwoorden op de veelgestelde vragen

By April 7, 2022April 20th, 2022No Comments

Waarom treedt haaruitval op?

Hormonale onevenwichtigheden, seizoensgebonden cycli, ijzer- of vitaminetekorten en genetische vatbaarheid kunnen allemaal bijdragen tot haarverlies. Volwassenen verliezen elke dag 50-100 haarstrengen af, wat als normaal wordt beschouwd. Haarstrengen met een typische cyclus vallen om de 4-6 jaar vanzelf uit en uit de haarfollikels groeien nieuwere, gezondere haren. Haaruitval die continu en overmatig is, kan daarentegen een indicatie zijn van ernstige aandoeningen. Haaruitval bij mannen en vrouwen kan door verschillende oorzaken worden veroorzaakt. Bij mannen wordt haaruitval na de puberteit vaak veroorzaakt door erfelijke factoren. Langdurige stress, hormonale onevenwichtigheden, een onevenwichtig dieet, bepaalde huidaandoeningen, cosmetische producten en sommige geneesmiddelen kunnen haaruitval bij vrouwen veroorzaken. Haaruitval bij vrouwen kan toenemen tijdens de zwangerschap, de borstvoeding en de menopauze.

Bij wie kan haartransplantatie worden toegepast?

Haartransplantatie kan worden toegepast bij zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten die last hebben van haaruitval. Het is een procedure die onmiddellijk kan worden uitgevoerd als er geen belemmeringen worden gevonden in de onderzoeken en analyses die voorafgaand aan de haartransplantatie worden uitgevoerd.

Kankerpatiënten die een haartransplantatie willen ondergaan, moeten eerst hun kankerbehandelingen afmaken. Haartransplantatie kan niet tegelijkertijd worden uitgevoerd als de kankerbehandeling nog gaande is.

Voorzichtigheid is geboden bij het toepassen van haartransplantatie bij diabetische patiënten. Bloedingen die tijdens de operatie kunnen optreden terwijl de kanalen op de huid worden geopend en de haarfollikels uit het donorgebied worden gehaald, kunnen een risicofactor zijn.

Haartransplantatie wordt niet toegepast bij mensen die allergisch zijn voor de bestanddelen van de oplossing die tijdens de haartransplantatie op de hoofdhuid wordt aangebracht, of deze oplossing wordt voorzichtig toegepast. Het kan ook zijn dat haartransplantatie niet mogelijk is door een gebrek aan donorgebied. Als er geen gezonde wortels zijn die kunnen worden getransplanteerd in het behaarde gebied van de patiënt of in andere delen van het lichaam, kan haartransplantatie bij deze patiënten niet worden uitgevoerd. Haartransplantatie is namelijk een procedure die alleen kan worden uitgevoerd met het eigen lichaamshaar van de persoon zelf.

Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?

Voordat een haartransplantatie wordt uitgevoerd, vindt er een voorgesprek en onderzoek plaats met de patiënt. Tijdens dit gesprek wordt het haar van de patiënt geanalyseerd en worden enkele bloedtesten uitgevoerd. Op basis hiervan wordt bepaald of de patiënt in aanmerking komt voor de operatie.

Tijdens de haartransplantatie wordt eerst de voorste haarlijn van de patiënt afgetekend en vervolgens worden enkele tekeningen gemaakt waaruit blijkt hoeveel grafts in welke regio zullen worden geplant en hoeveel grafts uit welke regio zullen worden genomen. Na deze bepalingen wordt plaatselijke verdoving toegepast op de patiënt, en wordt begonnen met het verwijderen van de enten. De enten worden één voor één genomen en op een speciaal vlak gelegd. Vervolgens worden de transplantaten die onvoldoende worden geacht voor het transplantatieproces, verwijderd. Hierna worden er kleine kanaaltjes geopend in het gebied dat moet worden ingeplant. Deze kanaaltjes hebben precies de juiste grootte om de enten in te plaatsen. Dit vergemakkelijkt ook de aanhechting van de enten.

Lees meer: Haartransplantatie Turkije

Haartransplantatie voor en na galerij

Haartransplantatie Vragen en Antwoorden

1. Vraag: Welk bedrijf heb je gebruikt?

“Het was FlyHealth UK.”

2. Vraag: Wanneer hebt u het geboekt? Hoe lang duurde het van het moment van boeken totdat u hier was?

“Het is twee weken geleden. Dus ja, zodra ik mijn zinnen erop had gezet, en dat was vrijwel meteen.”

3. Vraag: Hoe lang bent u in Turkije?

“Slechts drie dagen. Ik kwam hier op woensdag en donderdag en kwam dan terug op vrijdag.

4. Vraag: Doet het pijn?

“Het enige dat pijn doet is de naald, de verdoving die in je rug en over je hoofd gaat. Dat was een beetje pijnlijk, maar niet meer dan een tatoeage.”

5. Vraag: Kunt u ons door het proces heen praten?

“Wat ze met me deden was dat ze eerst rebellen Toen hebben ze dat aangekleed en toen hebben ze me omgedraaid. En toen namen ze alle follikels aan de achterkant van mijn hoofd, dat is het donorgebied. En ze draaiden me weer om en stopten alle follikels in de top van mijn hoofd.”

6. Vraag: Hoe lang was u in de procedure?

“Ik denk dat ik ongeveer vijf en een half uur in bed heb gelegen.”

7. Vraag: Is er enige onderbreking daarna? Is er iets dat u niet kunt doen?

“Ja, er zijn nogal wat dingen. Het heeft vooral met bloeddruk te maken, dus zorg dat je bloeddruk niet te hoog wordt. Dus niet drinken, geen seks, niet sporten. Eigenlijk niets leuks doen. Je kunt een stukje wandelen in plaats van bewegen, maar niets te inspannends.

8. Vraag: Hoe lang duurt het voordat het weer goed aangroeit? En wanneer zult u het volledige effect zien? 

“Dus ik kan dit alleen baseren op wat ze me hebben verteld en wat ik heb gezien. Ze nemen het haarzakje en uiteraard plaatsen ze het haar erin. Het haar valt er dan uit. En dan moet je wachten, ik denk zo’n twee tot drie maanden, voordat je ze door begint te krijgen. En dan na ongeveer zes maanden begin je het pas echt te zien. En dan 12 maanden is wanneer je echt krijgt om de volledige effecten en de volledige dikte die je krijgt te zien. “

9. Vraag: Is er nog iets waarvan u denkt dat mensen het moeten weten of dat u wilt delen over uw procedure op dit moment?

“Nee, niets anders eigenlijk. Gewoon mijn aanbeveling van het bedrijf FlyHealth UK absoluut geweldig gewoon full-on contact. Ze doen alles op tijd. Ze zijn gewoon een heel goed bedrijf en echt goede mensen om mee te werken.