Haartransplantatie in Turkije

Op een bepaald moment in je leven ga je er last van krijgen: haaruitval.

Of het nu begint op je 35ste of pas op je 60ste, op een gegeven moment ga je last krijgen van kale plekken op je hoofd, haar dat dunner wordt of een terug trekkende haarlijn. Op zicht hoef je je hiervoor niet te schamen, maar helaas zijn er genoeg mensen die dit wel doen. Deze mensen gaan zich steeds minder buiten begeven, voelen zich minder lekker in hun vel en zijn eigenlijk ongelukkig. Gelukkig zijn er tegenwoordig voor deze mensen meerdere oplossingen beschikbaar om de haaruitval tegen te gaan.

Als je last hebt van haaruitval zijn er verschillende dingen die je kunt doen; je kunt kiezen voor een shampoo, in de hoop dat het helpt; je kunt een gok wagen met medicijnen, maar of dit nu de juiste keus is blijft ook maar de vraag. Dan is er eigenlijk nog maar 1 optie die over blijft en dat is een haartransplantatie.

Zo’n ingreep kun je natuurlijk hier in Nederland laten doen, lekker dichtbij huis, maar er zijn ook steeds meer mensen die naar andere landen kijken voor dit, bijvoorbeeld Turkije.

Bij FlyHealth bieden wij de mogelijkheid om in een professionele kliniek in Istanbul een haartransplantatie te ondergaan.

Het klinkt misschien als een gek idee, om vanuit Nederland naar Turkije te gaan voor een haartransplantatie , die in Nederland ook gedaan kan worden. Toch zijn er steeds meer mensen die daadwerkelijk ervoor kiezen om naar Turkije te gaan. Dit heeft meerdere redenen:

  • Je wordt van tevoren in Nederland al geholpen door een professional, dus je hoeft niet alles in Turkije pas te regelen.
  • Je hebt de keuze door wie je geholpen wilt worden in Turkije, dit kan heel goed werken voor je gemoedsrust.
  • De kosten; een haartransplantaties in Turkije zijn vele malen goedkoper dan in Nederland.

Buiten deze redenen biedt Flyhealth je de mogelijkheid om een pakket samen te stellen waarin, je verblijf in een hotel, vluchten en transfers worden geregeld. Dus eigenlijk hoef je alleen maar op het vliegtuig te stappen en alles is geregeld.

Als je voor een haartransplantatie in Istanbul kiest kun je het meteen combineren met een cultureel uitstapje in Istanbul of zelfs daar buiten. Zo zie je meteen wat voor moois Turkije te bieden heeft, in combinatie met de gewenste behandeling en dit dan allemaal voor een prijs die vele malen lager is dan in Nederland. En uiteindelijk zul je weer een gelukkig mens worden na je haartransplantatie.

Haartransplantatietechnieken in Turkije

Voor de haartransplantatie heeft de arts keuze uit meerdere technieken, welke techniek de arts uiteindelijk kiest hangt af van de patiënt. Om iets meer informatie te geven over een haartransplantatie worden de twee meest voorkomende technieken kort hieronder besproken:

1. Follicular Unit Extraction (FUE)

Met FUE wordt het resterende haar, op het donorgebied van het hoofd, uitgetrokken met een klein, rond instrument. Deze uitgetrokken haren worden verzameld en worden vervolgens, een voor een, geïmplementeerd in de kalende gebieden, waar ze zich uiteindelijk zullen nestelen en op een natuurlijke wijze verder kunnen groeien.

2. Follicular Unit Transplantation (FUT)

Ook dit is een techniek waarbij haar vanuit het donorgebied van het hoofd wordt getransplanteerd. Het grote verschil tussen beide technieken ligt in de techniek waarmee de haarzakjes uit het gebied worden getrokken. Bij FUT verdooft de chirurg de schedel van de patiënt en haalt een stukje weefsel uit het donorgebied. Dit weefsel wordt vervolgens opgedeeld in allemaal kleine haarzakjes. Die haarzakjes worden weer geïmplanteerd in het kalende gedeelte van het hoofd, doordat de chirurg allemaal minuscule gaatjes in de schedel boort. Het kan in het geval van deze techniek wel gebeuren dat patiënten een groot litteken over houden op de plek waar het weefsel is weggehaald.

Deze transplantaties zijn niet alleen voor mannen, maar vrouwen kunnen dit ook onder gaan. De FlyHealth chirurgen voeren haartransplantaties uit voor zowel mannen als voor vrouwen . Het vereist meer training en kennis, maar de chirurgen bij FlyHealth beschikken over beide. Er zijn al veel vrouwen naar Turkije gekomen om hun haar te laten restaureren door onze chirurgen.

Ik snap natuurlijk dat alleen deze tekst u niet alle informatie kan verschaffen, dus ik nodig u dan ook zeker uit om nog verder te kijken op onze website: www.flyhealth.nl. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u contact met ons op nemen voor verdere vragen.