Blog

Hoe kiest u de beste maat en vorm van borstimplantaten?

By May 10, 2022No Comments

De grootte van het borstweefsel van vrouwen varieert naargelang gewichtstoename, borstvoeding en genetische structuur. In geval van structureel kleine, verslapte en misvormde borsten kan borstesthetiek worden toegepast. In deze en soortgelijke gevallen nemen vrouwen hun toevlucht tot borstvergroting om het volume van het ontbrekende of verloren gegane borstweefsel te vergroten en een esthetisch uiterlijk te verkrijgen.

Bij borstvergrotingen worden siliconen borstimplantaten gebruikt om het volume te vergroten en het onvoldoende borstweefsel te verstevigen. De implantaten die bij de esthetiek van borstvergrotingen worden gebruikt, zien er natuurlijk uit, vereisen geen extra ingreep en behouden hun vorm gedurende vele jaren.

Vóór de esthetische ingreep wordt rekening gehouden met het borstweefsel van de patiënte, de afmetingen ervan, de gewenste grootte van de patiënte en de vorm van de borst. Door middel van deze planning wordt het type implantaat dat gebruikt moet worden en de grootte van de implantaat bepaald. Elk plan wordt specifiek voor de patiënt en het borstweefsel gemaakt. In deze planning zijn de geschikte implantaat en het gebied waar de implantaat zal worden geplaatst zeer belangrijk voor de succesvolle operatie van esthetische chirurgie.

Hyaluronzuurvullers voor borstvergroting zijn beschikbaar in niet-prothetische methoden zoals aquafill, maar de gouden standaardmethode voor borstvergroting is een vergroting met een siliconenimplantaat. Ook vetopvullende toepassingen en stamcelbehandelingen voor borstvergroting kunnen met succes worden toegepast. Deze methoden kunnen tijdens of na de borstvergroting worden toegepast om de implantaat te camoufleren en een natuurlijker resultaat te verkrijgen.

Wat zijn borstimplantaten?

Borstimplantaten worden gebruikt om borstweefsel te imiteren dat zijn volume heeft verloren of dat niet het gewenste volume heeft bij borstvergrotingsoperaties. Implantatengebruikt in borstvergrotende esthetiek worden ook implantaten of siliconen genoemd.

De buitenzijde van borstimplantaten is bedekt met een harde silicone. De binnenzijde is zachter en heeft een gel consistentie. Deze implantaten, die verschillende fysische eigenschappen hebben, worden onderverdeeld in een aantal groepen als grootte, vorm, oppervlak en inhoud. Er zijn soorten implantatendie glad en getextureerd kunnen zijn als oppervlak, met zoutoplossing, cohesieve gel of siliconen eigenschappen als inhoud.

FlyHealth

Wat zijn de types van borstimplantaten?

Eerst iets over de gebruikte implantaten, er zijn twee hoofdgroepen implantaten, met zout water gevulde implantatenen siliconen gel implantaten. Het buitenste deel van beide implantatenis siliconen, de ene is gevuld met zout water en de andere is gevuld met siliconen gel. Sommige artsen geven de voorkeur aan de ene, andere aan de andere. Meer dan 90% van de implantatendie vandaag op de Europese markt en in Turkije worden gebruikt, zijn echter siliconengelimplantaten. Het gebruik van zoutwaterimplantaten, hoewel goedkoper, neemt af. De voornaamste reden hiervoor zijn de duidelijke voordelen van siliconengelimplantaten:

  • Natuurlijker uiterlijk
  • Aanzienlijk lager risico op capsulaire contractie
  • Minder kans dat de implantaat van buitenaf zichtbaar is
  • Minder kans op het barsten van de implantaat
  • Het natuurlijke borstgevoel met een aanraking
  • Maakt het gebruik mogelijk van anatomische implantaten, druppels genaamd, tussen de verschillende soorten CPG-implantaten.
  • Maakt sub-glandulaire plaatsing mogelijk

Zoutwaterimplantaten, die in de jaren 2000 vooral in de VS werden gebruikt, hebben sinds 2005 hun superioriteit ten opzichte van siliconengelimplantatenverloren, en het gebruik van siliconengelimplantatenin de VS zal in 2007-2008 de percentages van Turkije en Europa bereiken.

Borstvergroting in Turkije

Zijn er voordelen van zoutwaterimplantaten?

Natuurlijk hebben deze implantatenook voordelen. Laten we ze tellen:

  1. Als de implantaat in het lichaam barst, levert dat geen problemen op omdat het zoute water zich in de borst zal verspreiden. Helaas beschrijft dit idee, dat lange tijd door voorstanders van zoutwaterimplantatennaar voren is gebracht, de gebeurtenis van één kant. Want het risico van spontane explosie van zoutwaterimplantatenis al groot. Bovendien, aangezien de siliconen in de siliconengelimplantatendie nu in gebruik zijn een gel zijn en geen vloeistof, verspreiden zij zich niet en blijven zij waar zij zijn. Bij een ongeval (een scherp voorwerp dat de borst binnendringt) of een spontane explosie kan dus tegelijkertijd een nieuwe implantaat worden geplaatst nadat de implantaat gemakkelijk kan worden verwijderd en het zakje kan worden gewassen. Het fysiologisch zijn is dus geen voordeel van zoutwaterimplantaten.
  2. Terwijl zoutwaterimplantatengemakkelijk kunnen worden geplaatst via periumbilicale (rond de navel) en axillaire (oksel) incisies, is deze siliconengelimplantaat zeer moeilijk en onmogelijk voor periumbilicale interventie.

Wat moet een persoon overwegen bij het kiezen van de juiste borst implantaat?

Het onbesliste punt bij de keuze van de gebruikte implantaat is de grootte van de te plaatsen implantaat. Bijna alle binnenkomende patiënten willen een natuurlijk uiterlijk, maar wat is een natuurlijk uiterlijk? Het natuurlijke uiterlijk van een persoon van 45 kg en 150 cm lang zal natuurlijk anders zijn dan het natuurlijke uiterlijk van een patiënt van 60 kg en 170 cm lang. Nogmaals, zelfs als een 20-jarige patiënt en een 45-jarige patiënt dezelfde lengte en hetzelfde gewicht hebben, kunnen verschillende implantatenworden geplaatst. De grootte van de borstkas van de patiënte, de meting van de afstand tussen de tepel en het sleutelbeen, onder de borst, het borstbeen en de oksel, de mate van doorhanging van de borst, en de kwaliteit van de borsthuid (dikke huid, dunne huid, verouderde huid, enz.) spelen een rol bij de keuze van de de maat van de implantaat. Met andere woorden, een van de grootste fouten die een patiënt zal maken is deze:

“Mijn vriendin kreeg een borstvergroting met een druppelimplantaat van 300 cc en dat was geweldig. Ik wil het ook.”

De juiste benadering van een dergelijke patiënte bestaat erin uit te leggen dat het niet zo eenvoudig is en de juiste beslissing te nemen door het nodige onderzoek te verrichten en de redenen daarvoor aan de patiënte uit te leggen. Tegenwoordig laten veel artsen de beslissing over de keuze van de juiste borstomvang niet aan de patiënt over, maar beslissen zij op basis van de implantaat die na de metingen moet worden geplaatst.

Borstvergroting in Istanbul

Maat van de implantaten voor u

Uw arts zal samen met uw ideeën de beste maat implantaat voor u kiezen. Op die manier kiest u, met het advies van uw arts, het voor u meest geschikte implantaat.