BlogHaartransplantatie

Voordelen van PRP

By July 20, 2017December 11th, 2023No Comments

Voordelen van PRP

Haartransplantatie Turkije biedt ook de PRP behandeling aan. Voordat we de voordelen van de PRP behandeling aan u uitleggen, laten we het eerst hebben over wat een PRP behandeling juist is. Niet iedereen onder ons is medisch onderlegd en dus een klein beetje uitleg is noodzakelijk.

Wat is PRP?

Globaal gezien wordt de PRP behandeling gebruikt tijdens haar transplantaties. De PRP (of Platelet Rich Plasma) behandeling maakt gebruik van een dunne naald om zo je eigen PRP in je hoofdhuid te injecteren. Het is bij deze behandeling de bedoeling dat de bloedcellen voor de groei van het haar gaat zorgen zodat de haren natuurlijk groeien.

Voordelen

De PRP behandeling is een niet-chirurgische ingreep, wat dus wil zeggen dat het helingsproces minder lang duurt. Het is ook een zeer korte ingreep in vergelijking tot andere haartransplantaties. Een looptijd van ongeveer 60 minuten. Dus een zeer snelle behandeling met een kort helingsproces. Omdat de procedure slechts een uurtje duurt en de heling van korte duur is, betekend niet dat het resultaat niet betrouwbaar en/of veilig is. De behandeling is zeer precies en gericht op een natuurlijk resultaat.

Doordat de eigen PRP worden geïnjecteerd in de hoofdhuid zorgen je eigen bloedcellen voor de groei van je haar. Dit wil zeggen dat het proces volledig natuurlijk verloopt zoals die gaat bij iemand zonder haarverlies problemen.

Een ander voordeel van deze behandeling is dat het resultaat een aantal jaren blijft. Bij meeste patiënten blijft het resultaat tussen de 3 en 5 jaar. De hele PRP behandeling streeft er naar om een natuurlijk resultaat te geven en dit op een natuurlijke manier, dit wil dus ook zeggen dat de afbraak van het haar natuurlijk verloopt, zoals bij eender ander persoon. Zoals eerder vermeld is deze behandeling een niet-chirurgische ingreep. Dit wil zeggen dat er geen insneden worden gemaakt en er dus ook geen wonden zijn die moeten helen. Het enige instrument dat wordt gebruikt om de PRP in de hoofdhuid in te planten is een dunne naald om dus zo de PRP te injecteren. Doordat het een niet-chirurgische ingreep is, is er dus ook geen herstelperiode nodig. Een patiënt die een PRP behandeling achtere de rug heeft kan meteen zijn/haar werk hervatten zonder enig probleem.

De behandeling is niet discriminerend en kan worden toegepast op zowel mannen als vrouwen, Kaukasische rassen tot Afrikaanse rassen… Het succes van deze behandeling is aanzienlijk. Met een succes waarde van 94% kan de PRP behandeling voor haartransplantatie Turkije zeker niet onderdoen aan de andere haartransplantatie behandelingen.