BlogUncategorized

Buikwandcorrectie met liposuctie

By November 3, 2020No Comments

1- Wat is liposuctie?

Liposuctie is geen algemene methode voor gewichtsverlies. Mensen die liposuctie ondergaan, hebben meestal een stabiel lichaamsgewicht, maar willen overtollig vet op het lichaam wegwerken. Het wordt vaak gebruikt op de buik, dijen, billen, nek, kin, boven- en achterkant van de armen, kuiten en rug. Liposuctie is geen behandeling voor obesitas. De procedure verwijdert geen cellulitis, kuiltjes of striae. Het doel is om het uiterlijk te bevorderen. Het past bij degenen die de contouren van hun lichaam willen veranderen en verbeteren.

2- Wat is het nut van liposuctie?

Liposuctie wordt voornamelijk gebruikt om het uiterlijk te verbeteren, in plaats van fysieke gezondheidsvoordelen te bieden. Liposuctie wordt normaal gesproken alleen geadviseerd als veranderingen in levensstijl niet het gewenste resultaat hebben bereikt. Het kan vetgebieden behandelen die bestand zijn tegen lichaamsbeweging en dieet. De resultaten zijn eerder subtiel dan extreem.

3- Voor wie is het geschikt?

Liposuctie werkt het beste voor mensen met een gezonde huidskleur en elasticiteit, waarbij de huid zich kan vormen in nieuwe contouren. Mensen van wie de huid niet elastisch is, kunnen een los uitziende huid krijgen in de gebieden waar de procedure is uitgevoerd. Het is enkel geschikt voor gezonde mensen boven de 18 jaar. Degenen met problemen met de bloedsomloop, zoals coronaire hartziekte, diabetes of zelfs een verzwakt immuunsysteem, mogen geen liposuctie ondergaan.

4- Hoe ziet de operatie eruit?

Tijdens de operatie

Patiënten krijgen vóór de ingreep een algemene anesthetica, die ongeveer 1 tot 4 uur kan duren.

Je krijgt een narcose. je brengt de nacht door in het ziekenhuis.

Steunverbanden: ofwel een elastisch steunkorset of bandages worden aangebracht voor het gebied in kwestie.

Antibiotica: deze kunnen direct na de operatie worden gegeven.

Pijnstillers: pijnstillers kunnen pijn en ontstekingen helpen verlichten.

Hechtingen: de chirurg zal de hechtingen verwijderen in een vervolgafspraak.

Blauwe plekken: er kunnen aanzienlijke blauwe plekken optreden in het beoogde gebied.

Gevoelloosheid: er kan gevoelloosheid optreden in het gebied waar het vet is verwijderd. Dit zou binnen 6 tot 8 weken moeten verbeteren.

5- Wat zijn de liposuctietechnieken?

Tumescente liposuctie: enkele liters van een zoutoplossing met een lokaal anestheticum (lidocaïne) en een vaatconstrictor (epinefrine) worden onder de huid gepompt in het gebied dat moet worden afgezogen. Het vet wordt via kleine zuigbuizen naar buiten gezogen. Dit is de meest populaire vorm van liposuctie.

Ultrasone liposuctie: de canule wordt geactiveerd met echografie. Hierdoor smelt het vet bij contact weg. Deze methode is geschikt voor vezelachtige gebieden, zoals de mannelijke borst, rug en in gebieden waar ook eerder liposuctie is uitgevoerd. Na ultrasone liposuctie wordt liposuctie met zuigkracht uitgevoerd om het vloeibare vet te verwijderen.

Laser Assisted Lipolyse (LAL): Ook bekend als lasergestuurde lipo, vereist deze procedure het gebruik van tumescente vloeistof. Het is een minder ingrijpende en bloederige procedure dan de traditionele liposuctiemethode voor het verwijderen van vet. Een buisje wordt door een kleine incisie ingebracht om laserenergie en warmte af te geven aan het vet dat zich onder de huid bevindt.

6- Wanneer kan ik de resultaten zien?

De resultaten van liposuctie zullen pas duidelijk zijn als de ontsteking afneemt. De meeste zwellingen verdwijnen na ongeveer 4 weken en het gebied waar vet werd verwijderd zou dan minder aanzienlijk verkleint moeten zijn.

Mensen die hun gewicht onderhouden, kunnen meestal blijvende resultaten verwachten. Degenen die na de procedure aankomen, kunnen merken dat hun vetverdeling verandert. Degenen bij wie voorheen vetophoping in hun heupen was, kunnen merken dat hun billen het nieuwe probleemgebied worden.

Shantal uit het VK is een levendige en dame die via sociale media in contact kwam met FlyHealth in Istanbul. Ze was bezorgd over de veiligheid en de noodzakelijke maatregelen van liposuctie. Ze waagde echter gewoon de sprong en ging ermee door. Shantal koos voor de Tummy Tuck Liposuction-operatie. Ze is erg blij met de resultaten van hetzelfde en beveelt iedereen het aan!