Blog

Onze patiënt vertelt over de maagoperatie in Istanbul die haar leven veranderde!

By July 28, 2022No Comments

Wat is een maagverkleining operatie?

Een maagverkleining operatie is bedoeld om de maag te verkleinen en patiënten te helpen gewicht te verliezen. Met een kleinere maag zullen patiënten zich sneller verzadigd voelen dan ze gewend zijn. Er zij op gewezen dat een gastric sleeve-operatie geen cosmetische ingreep is en dat er geen vetweefsel wordt verwijderd. In het verleden zijn er vele verschillende behandelingen in de medische wereld geïntroduceerd voor gewichtsverlies. Zoals een maagband, maagomleiding, maar diegene die het meeste is blijven hangen en het populairste is geworden is de maagverkleining. Dit ook vanwege de lage risico en hoge kans op succes.

Wat zijn de voordelen van een maagverkleining operatie?

Belangrijkste voordeel is dat je geen fysieke implantaten in je lichaam krijgt die eventueel complicaties kunne veroorzaken. De behandeling zelf duurt niet meer dan een uur, alleen mag je pas uit het ziekenhuis gaan na 2 a 3 dagen en na 10 dagen weer naar Nederland. U blijft 2 a 3 dagen in het ziekenhuis zodat men u kunt monitoren of uw herstel goed verloopt. Men denkt dat deze behandeling erg kostbaar is, maar het levert op lange termijn wel geld op. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat doordat u minder zin in eten heeft, kost dit op den duur ook minder geld. En doordat u gezonder gaat leven worden hoeft u geen duurdere operaties of andere ziektes die samen gaan met obesitas te ondergaan.

Naast het voordeel van de zeer ervaren en deskundige chirurgen, is natuurlijk de prijs een groot voordeel. De kosten voor maagverkleining in Turkije zijn veel lager dan bijvoorbeeld in Nederland.

Naast het feit dat de maagverkleining uitgevoerd in  Turkije voor meer mensen toegankelijk is, wordt er heel persoonlijk gekeken naar jouw situatie. Obesitas is een zeer complexe en een chronische aandoening. Daarom hebben de chirurgen in Turkije een op maat gemaakte behandeling ontworpen. Dit is voor iedere patiënt die de operatie voor een maagverkleining ondergaat.

Waarom kiezen mensen voor FlyHealth?

Onze klinieken voor maagverkleining in Turkije zijn nationaal erkend. Bij de gespecialiseerde gewichtsverlies programma’s worden alleen de nieuwste technieken gebruikt om obesitas tegen te gaan. De Gastric-Sleeve Surgery (letterlijk vertaald: maagverkleining operatie) wordt door een multidisciplinair team uitgevoerd. De chirurgen zijn gespecialiseerd in bariatrische operatie. Dit zijn bijvoorbeeld de operaties waarbij een maagballon wordt geplaatst. Onze chirurgen staan bekend om de perfecte bariatrische operatie op een veilige en efficiënte manier tot stand te brengen.

De maagverkleining chirurgie in Turkije gaat gepaard met de grootste zorg en nazorg in een warm en medelevende omgeving. Het is een grote en levens-veranderende beslissing om een gewichtsverlies operatie aan te gaan. Dat is ook de reden waarom onze specialisten u zullen bijstaan tijdens elke stap van de procedure. Hierdoor zult u gemakkelijker aan uw nieuwe en gezondere levensstijl gaan wennen.

Wat is mijn ervaring met de maagverkleining operatie?

Niet tevreden zijn met uw gewicht kan zeer emotioneel zijn. Ria praat over haar ervaring met een maagverkleining operatie Zij woont in Belgie en kampt al een paar jaar met overgewicht. Zij probeerde veel dingen en ze is wel afgevallen maar de kilo’s kwamen elke keer terug. Dat was het gewenste resultaat niet. Uiteindelijk had dat zo’n groot impact op haar en haar gezondheid en zelfvetrouwen dat ze heeft beslist om andere stappen te zetten.

Ze heeft dus contact genomen met Flyhealth. In het begin was zij wantrouwig, maar uiteindelijk was er een zeer goede en duidelijke communicatie tot stand gekomen.

Vorige week was Ria in Turkije, in Istanboel, waar ze zeer goed opgevangen werd door iemand van Fly Health die de communciatie op gang bracht tussen het hotel, het ziekenhuis en haar. Dat was echt geruststellend. Die zorgde dat de transfer is goed verlopen. Ze vroegen ook over het verloop van de ingreep. Zij was zeer tevreden over die stap en ze denkt dat als zij vroeger over Flyhealth had gehoord, ze vroeger actie zou hebben genomen. Zij is heel tevreden met de mensen van Flyhealth en met de persoon die haar heeft begeleid. Alle communicatie was duidelijk.

Hoe was het proces tijdens en na de operatie?

Het proces voor de operatie was haar goed bevallen. Ze kreeg altijd snel antwoord en ze waren altijd beschikbaar voor haar vragen en onduidelijkheden. Ze was erg nerveus voordat ze kwam, maar dit hebben ze goed weg kunnen nemen. Het hotel en het ziekenhuis waren erg luxe en chic, net zoals besproken. De dokter was een hardwerkende en aardige man en zijn Engels was erg goed. Ze raadt FlyHealth zeker aan aan haar vrienden en familie. Ze regelen alles van A tot Z voor je. Je hoeft je geen zorgen te maken over het proces, de reis, de operatie, enz. FlyHealth was voor Ria de perfecte keuze.

Hoe weet ik of de maagverkleining operatie iets voor mij is?

Als u kiest voor een maagverkleinende operaties is het goed om een juiste team van specialisten te kiezen. FlyHealth heeft deze mensen en heeft al meerdere malen veel succesvolle behandelingen geboekt. FlyHealth geeft u niet alleen een levensveranderende behandeling, maar zij zorgen er ook voor dat uw dit zorgeloos ondergaat. FlyHealth geeft u uitstekende services gedurende u verblijf. Bent u nieuwsgierig geworden in een nieuwe fase in uw leven neem dan snel contact met ons.

Een geschikte kandidaat voor een batriatrische operatie zou een BMI moeten hebben van meer dan 3o. Als volgende punten op u van toepassing zijn, bent u hoogstwaarschijnlijk een geschikte kandidaat:

  • U heeft een BMI van meer dan 30 en u heeft een obesitas gerelateerde aandoening of een hoge bloeddruk
  • U heeft niet-chirurgische behandelingen ondergaan, zoals diëten en bewegingen (zoals sporten), maar geen van deze hadden het gewenste resultaat
  • U heeft realistische verwachtingen van een gewichtsverlies operatie en bent toegewijd om uw levensstijl te veranderen om een resultaat van lange-termijn te verkrijgen

Voor diegene die een obesitas gerelateerde aandoening hebben, kan een bariatrische operatie in Turkije de enige mogelijkheid zijn om weer gezond door het leven te kunnen gaan. Gelukkig hebben onze chirurgen alle vele mensen weer blij kunnen maken. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een maagverkleinende operatie in Turkije? Maak dan gebruik van onze gratis consultatie. Een maagverkleining uitgevoerd in Turkije heeft Ria en heel veel andere mensen weer gelukkig gemaakt.