Blog

Ik adviseer je om toch via FlyHealth je chirurgie te kiezen

By August 23, 2022No Comments

Onze patiënte was tevreden met haar FlyHealth ervaring voor liposuctie en Brazilian Butt Lift (BBL). Ze laat ons meer weten over alles !

“Hallo, ik ben Maria, ik ben via FlyHealth hier naar Istanboel gekomen. Alles is goed gelopen. Het transfer van het vliegveld naar het hotel ging ook prima. Ook de operatie, de kliniek. Het ziekenhuis is prima. De chirurg deed 100% zijn best. Ze zijn heel aanwezig, ze geven echt hun steun. Ik kan het niet anders beschrijven. Het is heel veilig en ik adviseer je om toch via FlyHealth je chirurgie te kiezen.”

1- Wat is liposuctie?

Liposuctie is geen algemene methode om gewicht te verliezen. Mensen die een liposuctie ondergaan, hebben meestal wel een stabiel lichaamsgewicht, maar willen ongewenste vetophopingen op specifieke delen van het lichaam verwijderen. Het wordt vaak gebruikt op de buik, dijen, billen, nek, kin, boven- en achterkant van de armen, kuiten, en rug. Liposuctie is geen behandeling voor zwaarlijvigheid. De ingreep verwijdert geen cellulitis, kuiltjes of striae. Het doel is esthetiek. Ze is geschikt voor wie de contouren van zijn lichaam wil veranderen en verbeteren.

2- Wat is het nut van liposuctie?

Liposuctie wordt hoofdzakelijk toegepast om het uiterlijk te verbeteren, en niet zozeer om de lichamelijke gezondheid te bevorderen. Liposuctie wordt normaal gesproken alleen geadviseerd als veranderingen van levensstijl niet tot de gewenste resultaten hebben geleid. Het kan vetgebieden behandelen die resistent zijn tegen lichaamsbeweging en dieet. De resultaten zijn eerder subtiel dan dramatisch.

3- Wie kan er mee doorgaan?

Liposuctie werkt het best bij mensen met een goede huidskleur en elasticiteit, waarbij de huid zichzelf in nieuwe contouren vormt. Bij mensen bij wie de huid niet elastisch is, kan de huid op de plaats van de ingreep er losjes uit komen te zien! De persoon moet zeker ouder zijn dan 18 jaar en in goede gezondheid verkeren. Mensen met problemen met de bloedsomloop of de doorbloeding, zoals coronaire hartziekte, diabetes of zelfs een verzwakt immuunsysteem mogen geen liposuctie ondergaan.

4- Hoe ziet de operatie eruit?

Tijdens de operatie

Patiënten krijgen een algemene verdoving voor de procedure, die ongeveer 1 tot 4 uur kan duren. U krijgt een algehele narcose. U brengt de nacht in het ziekenhuis door.

Steunverbanden: Er wordt een elastisch steunkorset of een steunverband aangemeten voor het te behandelen gebied.

Antibiotica: Deze kunnen onmiddellijk na de operatie worden toegediend.

Pijnstillers: Pijnstillers kunnen de pijn en ontsteking helpen verlichten.

Hechtingen: De chirurg zal de hechtingen verwijderen tijdens een vervolgafspraak.

Blauwe plekken: Er kunnen aanzienlijke blauwe plekken ontstaan in het doelgebied.

Gevoelloosheid: Er kan gevoelloosheid optreden in het gebied waar vet is verwijderd. Dit zou na 6 tot 8 weken moeten verbeteren.

5 – Wat zijn de liposuctie technieken?

Tumescente liposuctie: Meerdere liters van een zoutoplossing met een plaatselijk verdovingsmiddel (lidocaïne) en een vaatvernauwende stof (epinefrine) worden onder de huid gepompt in het gebied dat moet worden afgezogen. Het vet wordt naar buiten gezogen, door kleine zuigbuisjes. Dit is de meest populaire vorm van
liposuctie.

Ultrasone liposuctie (UAL): Waarbij de canule van energie wordt voorzien door middel van ultrasoon geluid. Hierdoor smelt het vet weg bij contact. Deze methode is geschikt voor vezelige gebieden, zoals de mannenborst, de rug en op plaatsen waar al eerder liposuctie is gedaan. Na de ultrasone liposuctie wordt een liposuctie met afzuiging uitgevoerd om het vloeibaar geworden vet te verwijderen.

Lasergeassisteerde lipolyse (LAL): Deze procedure, ook bekend als lasergeassisteerde lipo, vereist het gebruik van tumescente vloeistof. Het is een minder invasieve en bloederige procedure dan de traditionele liposuctiemethode voor het verwijderen van vet. Een klein buisje wordt via een kleine incisie ingebracht om laserenergie en warmte in het vet onder de huid te brengen.

6- Wanneer kan ik de resultaten zien?

De resultaten van een liposuctie zullen pas duidelijk worden als de ontsteking is verdwenen. De meeste zwelling verdwijnt na ongeveer 4 weken, en het gebied waar vet werd verwijderd zou minder volumineus moeten lijken.

Mensen die hun gewicht behouden kunnen meestal blijvende resultaten verwachten. Degenen die na de procedure aankomen, kunnen merken dat hun vetverdeling verandert. Bij personen die voorheen vetophoping in de heupen hadden, kunnen de billen het nieuwe probleemgebied worden.