Blog

Een onvergetelijke ervaring in Istanbul | Borstvergroting en FDL Buikwandcorrectie

By March 9, 2021April 30th, 2021No Comments

FDL buikwandcorrectie en borstvergroting met FlyHealth

15 mei 2017 was de dag dat ik een gastric bypass heb gekregen vanwege mijn overgewicht. Ik was 122 kilo en daar was ik helemaal klaar mee.

Ik ben ruim 50 kilo afgevallen en dat heeft mij lichamelijk een stuk gezonder gemaakt. Maar psychisch gezonder werd ik er niet echt van want ik had erg veel vel over op mijn buik en van mijn borsten was niets meer over.

Ik heb gesport en gesport maar een overschot aan vel valt simpelweg niet weg te trainen en dit vrat aan mij. Die lelijke buik moest weg en ik wilde mijn vrouwelijke borsten weer terug. Ik was dus vastberaden om er wat aan te doen en de enige optie die ik nog had was plastische chirurgie.

Ik heb mij bij de verzekering gemeld middels huisarts en ziekenhuis onderzoeken maar deze gaven helaas aan dat ik niet in aanmerking kwam voor een vergoeding. Het constant hebben van smet plekken en pijn was dus blijkbaar niet voldoende. Nee, ik kreeg het advies om linnen onder mijn buik te doen tegen de smet plekken. Alsof dat de oplossing is.

Mijn zoektocht begon

Na veel zoeken op het internet ben ik o.a. FlyHealth tegengekomen. Bedrijven zoals FlyHealth zijn er erg veel en ze zullen allemaal hun goede dingen hebben maar bij FlyHealth kreeg ik het beste gevoel.

Het belangrijkste vond ik dat ik fysiek contact kon hebben met Ozge. Zij is de eigenaar van FlyHealth en heeft een kantoor in Leiden.

De eerste afspraak

Ik heb mijn eerste fysieke afspraak voor FDL buikwandcorrectie en borstvergroting met  FlyHealth op 7 oktober 2020. In de dagen ervoor had ik al veel contact gehad en vele vragen kunnen stellen.

Ik heb contact gehad met meerdere organisaties welke reizen als deze aanbieden met daarbij komende prijzen. FlyHealth gaf mij aan dat ik vrij was om even langs te komen zodat we fysiek het gesprek aan konden gaan. We zouden dan ook even videobellen met de chirurg in Turkije zodat deze eventuele vragen ook nog kon beantwoorden. De chirurg had al foto’s van mij gekregen en dus al een duidelijk beeld van mijn lichaam en wensen, maar via videobellen kon hij nog meer info krijgen en geven. Dat fysieke contact met zo’n organisatie deed mij erg veel.

Tijdens het gesprek heb ik Ozge (de eigenaar van FlyHealth) gevraagd waarom ik voor haar moest kiezen en niet voor die anderen. Ik dacht, verkoop het maar aan mij maar ze gaf mij een verrassend antwoord.

Ze zei, jij moet je laten opereren waar jij je prettig bij voelt. Ik moet geen verkoop praatje gaan houden want dit is een hele belangrijke beslissing in je leven. Wij bieden de beste zorg met prachtige resultaten net zoals ongetwijfeld nog meer organisaties kunnen leveren. Ik wil dat jij je 100% goed voelt bij jou keuze. Als je kiest voor FlyHealth dan doe ik er alles aan dat je de beste zorg krijgt met het mooiste resultaat. Kies je niet voor FlyHealth dan is dat ook goed zolang jij je maar 100% fijn voelt bij jou keuze!

Deze woorden kwam binnen bij mij en mijn keuze was gemaakt. Ik ging voor FlyHealth!

15 februari 2021… op naar Turkije fdl buikwandcorrectie

D-Day voor fdl buikwandcorrectie was aangebroken en in de ochtend van 15 februari 2021 ging ik samen met mijn vriend en 2 volle koffers naar Schiphol. We hadden beide een negatieve Corona test in de pocket dus niets kon ons meer tegenhouden.

Na een reis van ongeveer 3,5 uur kwamen we aan op de luchthaven in Istanbul. We hadden van FlyHealth een duidelijke beschrijving gekregen van waar we heen moesten lopen. Daar werden we opgewacht door personen welke een bordje omhoog hielden met mijn naam. Altijd leuk 🙂

We konden de taxi in en werden meteen naar het ziekenhuis gebracht waar ik over 2 dagen geopereerd zou gaan worden. We moesten namelijk beide weer een Coronatest ondergaan en ik moest bloedprikken zodat ze alle waardes in mijn bloed konden controleren t.b.v. de operatie.

Daarna werden we naar ons hotel gebracht welke prachtig in het centrum lag op ongeveer 20 minuten rijden van het ziekenhuis.

Gelukkig zorgde FlyHealth voor een Turks/Engels sprekende gids welke ons begeleide in het ziekenhuis en het gehele traject erna. Eerlijk is eerlijk, niet al het personeel in het ziekenhuis spreekt engels en dus was dit erg fijn.

16 februari 2021

Vandaag hebben we een dag vrij. Morgen is de operatie en dus nog even de tijd om te ontspannen en wat leuks te zien van Istanbul. Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en met de taxi scheur je voor weinig heel makkelijk van plek naar plek. We hebben o.a. de blauwe moskee, Aya Sophia en de bazaar gezien. In de avond nog even heerlijk genoten van de Turkse keuken en vroeg naar bed om fit en fruitig te zijn voor de operatie. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan gezien de zenuwen mij door mijn lichaam gierden.

17 februari 2021 de dag van de FDL buikwandcorrectie en borstvergroting 

In de vroege ochtend kwam de chauffeur ons ophalen bij het hotel. Het sneeuwde enorm hard wat de situatie eigelijk allemaal nog magischer maakte

De vriendelijke chauffeur hielp ons met het inladen van de koffers in het busje en we konden gaan.

Na 20 minuten tot een half uurtje rijden kwam we aan bij het ziekenhuis. Ik stond versteld van de grote van dit gebouw en hoe mooi en luxe het was. Een inpandige Starbucks en meerdere restaurants was wat mij meteen opviel. We werden begeleid naar een balie waar heel groot – International Patiënt Centre- op stond. Hier kregen we een engels sprekend persoon mee die mij door het gehele begin traject leidde. Eerst langs de anesthesie waar we de benodigde vragen beantwoorden en papieren hebben moeten invullen. Daarna door naar mijn kamer waar ik nog meer papieren moest invullen. De kamer was een prachtige 1 persoons kamer met een luxe douche en een grote tv aan de muur. Naast mijn bed stond een bedbank waar mijn vriend kon slapen.

Na een uurtje kwam de chirurg op de kamer met zijn magisch viltstift om allemaal blauwe lijnen op mijn lichaam te zetten. Ik zag eruit alsof een kleuter mij op een onbewaakt moment had bewerkt met zijn nieuwe viltstiften set, maar dit was echt niet het geval.

Nog even wachten en dan zou ik opgehaald worden door de zusters om naar de OK te gaan. Ik kreeg nog wat in mijn infuus tegen de zenuwen en daar ging ik dan, op naar de FDL buikwandcorrectie en borstvergroting welke mij eindelijk zou verlossen van mijn lelijke buik!

Na 9,5 uur was ik weer terug op mijn kamer. Niet dat ze 9,5 uur geopereerd hebben maar al met al (voorbereiding en uitslapen etc) waren we wel 9,5 uur verder. Het resultaat was al zeker te zien ook al was ik helemaal ingepakt. Gelukkig had de chirurg voor mij wat foto’s gemaakt van het eindresultaat toen ik nog op de operatietafel lag. Ik had pijn maar was erg blij en opgelucht.

Het was inmiddels 23:20 uur dus echt wel tijd om te gaan slapen.

18 februari 2021

Ik ben wakker geworden en eerlijk is eerlijk, ik had best veel pijn na de FDL buikwandcorrectie en borstvergroting. Vooral de drains die geplaatst zijn voelde ik flink zitten als ik bijvoorbeeld opstond. En laat dat opstaan nou net erg belangrijk zijn en iets wat ik zo vaak mogelijk moest doen. Ik werd veel door mijn vriend geholpen met het opstaan en kreeg van de verpleging te horen in welke stand ik moest staan voor de minst pijnlijke ervaring. Dit hielp uiteraard wel maar die drains bleven erg pijnlijk. Rond 10:00 uur in de ochtend kwam de chirurg persoonlijk langs om te kijken hoe het met mij ging en om de pleisters te vervangen. Dit vond ik echt fijn want laten we eerlijk zijn, in Nederland worden die dingen allemaal uitbesteed aan de verpleging en zie je de chirurg met een beetje geluk een keer voorbijkomen waaien.

Gedurende de dag kwam ik langzaam wat meer bij en begon het herstel traag maar gestaag.

19 februari 2021

Ik merkte dat ik mij weer een klein stukje beter voelde dan de dag ervoor maar nog steeds best wat pijn en vooral van die drains. Aan het einde van de ochtend kwam wederom de chirurg om zijn werk te controleren en vragen te beantwoorden. Hij was erg blij met het resultaat en ik gelukkig ook. Daarbij maakte hij mij ook blij door te zeggen dat de drains eruit mochten. De pleisters werden weer vervangen en eindelijk ook die verrekte drains eruit, Yes!

Ik bemerkte meteen een flink verschil qua pijn bij het opstaan toen die drains eruit waren. Natuurlijk liep ik niet als een jonge hinde door het ziekenhuis maar ik was een stuk mobieler geworden.

Alles zag er ook dusdanig goed uit dat ik het ziekenhuis mocht verlaten en we naar ons hotel mochten gaan. Ook wel even erg prettig om te kunnen doen maar ik vond het idee van een taxi instappen en 20 minuten rijden wel erg spannend. Ik kreeg verder ook een lijstje met medicijnen mee en een duidelijke uitleg waneer ik welke pillen moest nemen. Over dit soort dingen is echt nagedacht!

De Chauffeur kwam ons ophalen en helpen met de koffers en ik merkte meteen dat hij heel goed besefte dat hij een persoon vervoerde welke een operatie had ondergaan. Kalm en beheerst reedt hij naar het hotel en ik heb geen moment gehad waarbij ik echt pijn kreeg.

Eenmaal aangekomen in het hotel werden we ook heel vriendelijk geholpen en werd mij meteen een rolstoel aangeboden zodat ik kon zitten. Ik denk niet dat elk hotel de beschikking heeft over een rolstoel maar deze gelukkig wel.

Eenmaal op de kamer aangekomen heeft mijn vriend gezorgd voor wat extra kussens zodat ik echt comfortabel kon liggen en herstellen. Gedurende de dag merk je gewoon dat je hersteld en dat er af en toe flink gelachen kon worden. Kleine tip, lachen doet pijn! 😉

20 februari 2021

Mijn vriend had bij de receptie de rolstoel geregeld en duwde mij naar het ontbijt. Even lekker van de kamer af was erg prettig en dus vroegen we of we de rolstoel nog even mochten lenen om een rondje buiten te maken en wat eten en drinken te halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Gelukkig was dit geen enkel probleem en dus hebben we er flink van genoten.

Natuurlijk had ik nog veel pijn maar in vergelijking tot dag 1 was er een significant verschil. Ik heb vandaag rustig aan gedaan en we hebben voornamelijk wat spelletjes gedaan op de kamer en wat gekeken op Netflix. Ik vermaakte mij prima.

21 februari 2021

Vandaag zelfstandig naar het ontbijt gelopen waar ik best wel trots op was. Het ging niet heel snel en heb ondertussen wel rustmomenten gepakt maar geheel zonder een rolstoel naar het ontbijt weten te komen.

Na het ontbijt weer even terug naar de kamer om wat te chillen en weer even bij te komen. In die middag voelde ik mij steeds wat beter worden en dus besloten om een klein stukje buiten te lopen. Het was zeker geen marathon maar wat was het heerlijk om naar de Starbucks te lopen die 200 meter van het hotel af zat en een frapuchino te halen. We hebben deze in het zonnetje opgedronken en toen weer langzaam terug gewandeld naar de kamer. In de avond zijn we in het hotel uit eten geweest en toen was er eigelijk alweer een dag voorbij. Weer een dag waarbij ik duidelijk bemerkte dat het herstel in een stijgende lijn zat.

22 februari 2021

Na het ontbijt werden we opgehaald door de chauffeur om naar het ziekenhuis te gaan. Dit gebeurt om de zoveel dagen en dat beviel mij heel goed.

We hadden weer een afspraak met de chirurg die zijn eigen werk wil controleren en de pleisters weer ging vervangen. Alles zag er nog steeds prima uit en ik bemerkte dat mijn mobiliteit ook steeds beter werd. Na wat vragen en tips gingen we de taxi weer in om weer naar het hotel te gaan. Aangekomen bij het hotel even wat op de hotelkamer gezeten en toen kwam ik er via Google achter dat er in de buurt een hele mooie shoppingmall zat genaamd Cevahir Shopping mall.

We besloten de taxi te pakken en daar eens rustig rond te lopen. Dit ging allemaal verrassend goed maar na een paar uurtjes rondlopen was ik uiteraard erg moe. Taxi weer in en lekker naar de kamer om uit te rusten. In de avond weer de vaste prik door uit eten te gaan in het hotel.

23 februari 2021

Een ding wat mijn vriend graag wilde zien was de kruidenmarkt in Istanbul en dus gingen we na het ontbijt de taxi in op weg naar deze markt. De pijn werd steeds dragelijker en de afstanden die ik kon afleggen zonder tussenposes werden steeds groter. Na de markt ook nog een bijgelegen moskee bezocht en even over de brug van de Bosphorus gelopen. Na een vers broodje kebab te hebben gegeten aan het water zijn we de taxi ingestapt en weer terug naar het hotel gegaan.

Al met al echt een leuke middag gehad om in de avond weer af te sluiten met een diner in het restaurant van het hotel.

24 februari 2021

Elke dag, nadat we best veel actieve dingen gedaan hadden, besloot ik met zeggen dat ik de dag erop echt even rust wilde hebben en een dagje niets wilde doen. Het lijkt wellicht in mijn verhaal alsof ik als actieve toerist Istanboel ben gaan verkennen maar het vergde enorm veel energie om wat doen.

Maar als je dan een nacht hebt geslapen en dus weer bent uitgerust wilde ik helemaal niet stilzitten op de hotelkamer maar juist weer wat doen. En dus besloten we om een wandeling te maken. We kwamen steeds met de taxi langs een straat vol met winkels en eettentjes en daar was ik erg benieuwd naar. We besloten om te lopen. Rustig aan op een tempo waar ik mij comfortabel bij voelde en mocht ik het halverwege niet trekken dan riep ik wel een taxi. Ze rijden daar gelukkig in overvloed!

Maar de wandeling ging prima en we hebben echt genoten van dit mooie stukje Istanbul. Wat Baklava gekocht voor onszelf en voor de familie en er zat weer een geslaagde dag op waarin weer veel is gedaan op mijn eigen tempo. Ik hoef vast niet te zeggen dat ook vandaag weer af werd gesloten met een diner in het restaurant van ons hotel.

25 februari 2021

Na het ontbijt zijn we opgehaald door de chauffeur voor een laatste controle in het ziekenhuis. Dit was weer met de chirurg en weer zijn toen alle wonden gecontroleerd en alle pleisters vervangen.

We kregen ook een setje nieuwe schone pleisters mee voor thuis. De chirurg heeft mijn vriend heel helder uitgelegd hoe hij de pleisters kon vervangen en dat was echt super makkelijk.

Nadat hij alles goed heeft bekeken en vervangen kreeg ik groen licht om de dag erna in het vliegtuig te stappen en weer naar Nederland te mogen vliegen.

Die middag hebben we nog een corona test moeten scoren om daadwerkelijk in dat vliegtuig te mogen stappen en hierbij heeft Ozge van FlyHealth mij weer grandioos geholpen. Ze belde met verschillende klinieken om de beste deal te regelen voor ons en zodoende kregen we een adres waar we met de taxi heen zijn gegaan.

Die avond konden we de uitslag ophalen om zo de volgende dag het vliegtuig in te kunnen stappen.

Toen we in het hotel aankwamen hebben we de koffers ingepakt en waren we er klaar voor. Nog een laatste keer genoten van de Turkse keuken in het restaurant en vroeg het bed in.

26 februari 2021 fdl buikwandcorrectie

fdl buikwandcorrectieIn alle vroegte werden we opgehaald door de chauffeur van FlyHealth welke ons naar de luchthaven bracht. Hier moesten we nog een Corona sneltest ondergaan want Nederland eist een test van maximaal 72 uur oud en een sneltest van maximaal 4 uur oud alvorens wij in het vliegtuig mochten stappen.

Hier is de luchthaven perfect op ingespeeld en waren de wegen duidelijk aangegeven.

Voor de sneltest stond een rij maar we waren vlot aan de beurt. Even een kwartiertje wachten en de testresultaten waren binnen. Ook deze was negatief en dus konden we lekker naar huis en zat mijn reis naar Turkije met FlyHealth erop.

Slotwoord fdl buikwandcorrectie

Al met al hoop ik dat ik een duidelijk beeld heb gegeven van hoe mijn reis is verlopen. Ik heb geen moment spijt dat ik voor FlyHealth heb gekozen. Ze hebben een hele duidelijke uitleg en geen gekke verassingen achteraf. Daarbij heb ik zo ontzettend veel vragen kunnen stellen en werden deze allemaal naar wens beantwoord. Bij elk pijntje of bij elke onzekerheid die ik had stelde ik de vraag aan Ozge van FlyHealth en deze speelde de vraag meteen door aan de chirurg. Als deze het antwoord had gegeven kreeg ik deze weer door van Ozge en dat heb ik als zeer betrokken en prettig ervaren.

Wat ik ook erg fijn vond was dat alle transfers en hotelkosten bij de prijs inzaten. Het enige wat ik zelf moest boeken was de vlucht en verder was alles geregeld. Ik had in Istanbul een contactpersoon aan wie ik mijn vragen kon stellen en die ons opving van FlyHealth maar dit was een luxe welke ik achteraf gezien niet eens nodig heb gehad.

Mijn vriend heeft veel gefilmd van mijn reis en heeft dit aan elkaar gemonteerd wat een duidelijk beeld geeft van deze reis. Als je deze wil zien kijk dan even op de site van FlyHealth. Deze vonden het zo leuk in elkaar gezet dat ze het graag op hun site wilden zetten.

Je kan ook even kijken op mijn Instagram account @mijn_buikwandcorrectie

Indien je nog vragen hebt kan je mij altijd een berichtje sturen via mijn Instagram.

Wil je nog meer weten ? Kijk naar deze filmpje! Bedankt!