Blog

6 dingen die je moet weten over borstimplantaten

By April 28, 2020December 5th, 2022No Comments
borstvergroting

borstvergroting

6 dingen die je moet weten over borstimplantaten

Borstimplantaten zijn tegenwoordig niet zeldzaam meer. Meerdere vrouwen hebben zich eraan gewaagd of zijn zichzelf aan het informeren over de do’s en don’ts om tot een beslissing te komen waar ze zichzelf comfortabel bij voelen. Daarom beschrijven wij in deze blog 6 dingen die je absoluut moet weten en je zal helpen om een goede beslissing te maken. Hier zijn 6 dingen die je moet weten over borstimplantaten

1. Revalideren na de operatie, hoe zit dat?

Na de operatie zal je in de eerste instantie niets voelen. Dit komt natuurlijk door de verdoving. Deze gaat langzamerhand uitwerken. Dit kan gepaard gaan met hevige pijnscheuten bij het bewegen van de armen. Hoeveel pijn dit doet, zal bij iedereen anders liggen door je persoonlijke pijngrens. Alledaagse uitvoeringen worden je erg lastig gemaakt door de pijn. Over het algemeen zullen de eerste 3 tot 5 dagen zwaar zijn en wordt fysieke inspanning dus ook ten strengste afgeraden. Geef jezelf de tijd om goed te revalideren en doe niets overhaast.

2. Wanneer moet ik borstimplantaten vervangen?

De vuistregel is: de implantaten hebben de beste tijd gehad wanneer de vorm van borst aanzienlijk verandert. Borstimplantaten gaan niet levenslang mee. Ze zijn aan vervanging toe na 10 à 15 jaar. Het ligt namelijk ook vaak aan de omstandigheden van de draagster zelf. Ze gaan op ten duur slijten en gaan gegarandeerd niet je leven lang mee. Overweeg dus ook toekomstige operaties wanneer je nu voor de keuze staat ze wel of niet te nemen.

3. Hoe kies ik de juiste vorm en maat?

Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt bij de implantaten die jij graag wilt hebben. Bespreek dit dus ook nauwkeurig met je arts. Ook je arts kan je advies geven over wat verstandig is of niet. Deel je wensen en voorkeuren met je arts. Ga op onderzoek uit en neem voorbeeldfoto’s mee, zodat je jouw wensen kan visualiseren en het voor de arts ook duidelijker wordt. In het algemeen gaan vrouwen voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Mocht dit ook jouw voorkeur hebben, raden we aan te kijken naar subtiel anatomische implantaten. Het belangrijkste is en blijft: zorg dat jij je comfortabel bij je keuze voelt!

4. Voelen borstimplantaten echt aan?

Er is een verschil in de structuur van natuurlijke borsten en borstprotheses. De gradatie van dit verschil hangt af van hoe ingrijpend de operatie was. Stel dat je ervoor kiest om van een cup-A naar een dubbel-D gaat, dan heeft de borstkas een flinkere ‘klap’ opgelopen omdat je minder huid ter beschikking had om ruimte te geven aan de nieuwe implantaten. Al ga je van cup-C naar cup-D, is de operatie minder ingrijpend en zal de natuurlijke uitstraling en het textuur beter gepreserveerd blijven. Sommige operaties worden dusdanig nauwkeurig uitgevoerd, dat de natuurlijke uitstraling volledig behouden wordt en dat het er eigenlijk niet ‘fake’ uitziet. Maar je silhouet vanaf de zijkant verraadt het vaak wel.

Je partner zal het echter wel kunnen voelen vanaf de oksel naar de ribben. Daarnaast kan het er ook wel eens van afhangen hoe de implantaten zijn geplaatst. Als deze onder de spier zijn bevestigd, wat overigens wel een stuk pijnlijker is, zullen de randen van de implantaten minder goed tot niet zichtbaar zijn.

5. Borstimplantaten en een dieet, kan dat?

Net als natuurlijke borsten zijn borstimplantaten ook onderhevig aan eventuele gewichtsafname en -toename. Een verschil in cup-maat kan het gevolg zijn van een aankom- of afvaldieet. Daarnaast is het niet zo dat de vorm van je borstimplantaten zullen af- of toenemen. Deze blijven gelijkwaardig, maar zullen zich aan de vorm moeten aanpassen van je natuurlijke borstweefsel wat veranderingen ondergaat naarmate je zwaarder of lichter wordt. Wanneer je een dieet aangaat of je gewicht veranderd ongepland dient haar arts te raadplegen om de esthetische consequenties te bespreken.<

6. Hoeveel kost een borstvergroting?

De uiteindelijke prijs zal volkomen afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en het soort implantaat dat jij wilt. Echter zijn implantaten van superieure merken natuurlijk een stuk duurder. Raadpleeg meerdere bronnen die nadere informatie bieden over jouw voorkeur en eventueel een kliniek die gespecialiseerd is in deze medische handeling voor een prijsindicatie.

We zeiden het eerder al. Borstimplantaten zijn tegenwoordig niet heel zeldzaam meer. Het is voor ons zeer belangrijk dat (jonge) vrouwen die deze medische verrichting overwegen tot een goed besluit kunnen komen met behulp van zoveel mogelijk accurate informatie. Daarom hopen wij dat deze blog je geholpen heeft en ben je nu bewuster van wat de operatie precies inhoudt. Wil je meer weten over andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een haartransplantatie of tandheelkunde? Kijk dan op onze website!