Blog

Wat is Vaser liposuctie?

By November 19, 2023No Comments

Liposuctie, een veelgevraagde cosmetische ingreep, richt zich op het verwijderen van overtollig vet uit specifieke lichaamsgebieden, zoals de buik, heupen, benen, armen en kin. Er bestaan drie verschillende methoden voor liposuctie: de traditionele, Vaser, en laser liposuctie.

Onder deze methoden is Vaser liposuctie uitgegroeid tot een van de meest favoriete behandelingen. Maar wat houdt Vaser liposuctie precies in? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan? In dit artikel delen wij uitgebreide informatie over Vaser liposuctie in Turkije, Nederland en België, inclusief de kosten, om je een volledig beeld te geven van deze populaire cosmetische procedure.

Wat is Vaser liposuctie?

vaser liposuctie aftekenen

Vaser Liposuctie, een geavanceerde technologie, staat bekend om zijn effectiviteit en het vermogen om de huid iets meer te verjongen dan andere methoden. Deze behandeling biedt een ideale oplossing voor diegenen die, ondanks inspanningen zoals oefeningen en diëten, hun lichaam niet in de gewenste vorm zien.

Met Vaser, wat staat voor Vibration Amplificatie van geluidsenergie bij resonantie, worden vetcellen afgebroken met geavanceerde ultrasone technologie, waarna ze zorgvuldig worden verwijderd door afzuiging. Deze minimaal invasieve behandeling levert uitstekende resultaten op met vrijwel geen pijn, vooral wanneer uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Waarom kiezen voor Vaser liposuctie?

Kies voor Vaser Liposuctie vanwege zijn overweldigende voordelen: snelle resultaten, kortere operatietijd en een soepeler herstelproces. Deze methode vermijdt ongewenste schommelingen en ruwheid, terwijl weefselselectiviteit de schade aan andere belangrijke weefsels minimaliseert. Het unieke vermogen om verwijderd vet opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld voor een BBL operatie of borstvergroting.

Voor degenen met een druk leven is Vaser Liposuctie bijzonder handig, omdat een nacht in het ziekenhuis blijven meestal niet nodig is. Zowel mannen als vrouwen kunnen profiteren van deze geavanceerde methode, waardoor een effectieve transformatie van het lichaam mogelijk is.

Vaser liposuctie voordelen

 • Versnelde resultaten en verkorte operatieduur.
 • Verminderde blauwe plekken, pijn en zwelling.
 • Weefselselectiviteit vermindert het risico op bloedingen.
 • Gemakkelijke lichaamsvormgeving.
 • Mogelijkheid tot hergebruik van verwijderd vet.

Met deze methode ben je sneller van ongewenst vet af dan traditionele liposuctie. Bij deze methode wordt het vet als het ware ‘gesmolten’ met speciale geluidsgolven, waardoor je lichaam er beter uitziet. Het herstel gaat ook sneller en je hebt minder last van blauwe plekken, pijn en zwelling dan bij andere methoden.

Een belangrijk ding van Vaser liposuctie is dat het je lichaam beter beschermt. Het doet dit door minder schade aan te richten aan belangrijke delen zoals weefsels, zenuwen en bloedvaten. De methode scheidt het vet van de spieren met geluidsgolven, waardoor dit makkelijker gaat. Hierdoor is er minder kans op bloedingen, en het maakt je lichaam makkelijker vormbaar.

Als je foto’s bekijkt van mensen voor en na, zie je dat de vorm van het lichaam beter te bereiken is dan bij de traditionele methode. Je kunt het vergelijken met een beeldhouwer die een kunstwerk maakt van je lichaam.

Vaser liposuctie nadelen

Na het lezen van de voordelen en wellicht zelfs ervaringen van patiënten zoals Samira uit Rotterdam, vraag je je misschien af of er ook nadelen verbonden zijn aan Vaser liposuctie.

Het is belangrijk om te weten dat deze methode over het algemeen niet schadelijk is voor het lichaam. Hoewel pijn, zwelling en oedeem normaal zijn na de ingreep, zijn complicaties zoals bloedingen, hematoom en overmatig oedeem minder frequent dan bij andere methoden.

Voor wie is Vaser liposuctie?

Vaser Liposuctie is geschikt voor iedereen die ongewenst vet uit hun lichaam wil verwijderen. Echter, om deze behandeling te ondergaan, moeten patiënten aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 1. Body Mass Index (BMI) onder de 30: Patiënten dienen een BMI van minder dan 30 te hebben om in aanmerking te komen.
 2. Psychologische bereidheid: Het is belangrijk dat de patiënt psychologisch voorbereid is op Vaser liposuctie, begrijpt wat de ingreep inhoudt en realistische verwachtingen heeft.
 3. Normale bloedwaarden: Voor de veiligheid van de patiënt moeten de bloedwaarden binnen normale grenzen liggen.
 4. Controle van chronische ziekten: Eventuele chronische ziekten moeten onder controle zijn voordat de behandeling wordt overwogen.
 5. Allergieën: Het is belangrijk om de allergieën van de patiënt te kennen om eventuele complicaties te voorkomen.
 6. Gewoontes: Roken en alcoholgebruik moeten worden vermeld, omdat deze gewoontes invloed kunnen hebben op het herstelproces.
 7. Volledig ingevuld consultatieformulier: Patiënten dienen alle gevraagde informatie op het consultatieformulier volledig in te vullen.
 8. Toestemming van de arts: Tot slot is het verkrijgen van toestemming van een arts noodzakelijk om de behandeling te ondergaan.

Vaser liposuctie kosten

De kosten voor een Vaser liposuctie zijn hoger dan die voor de traditionele liposuctie. Bovendien variëren de kosten op basis van het aantal gebieden waar vet wordt verwijderd. Wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat je bij FlyHealth tot wel 80% kunt besparen op jouw behandeling in vergelijking met Nederland of België.

Wil je een schatting van je persoonlijke kosten? Maak dan gebruik van de pakketreizen calculator. Als je de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek, kun je ook gebruikmaken van het gratis consult. Fly Health staat klaar om je te assisteren bij het verkrijgen van de nodige informatie over de beschikbare opties en de bijbehorende kosten.