BlogPlastische Chirurgie

Wat is een maagverkleining en waarom zou ik het nemen?

By April 4, 2018December 11th, 2023No Comments
What-is-Gastric-Sleeve-Surgery

Ben je bezorgd over het feit dat je misschien obesitas heb, dan het belangrijkste is wat je moet controleren is je BMI ( Body Maas Index). Als dit getal boven de 35 is dan zou een dokter je aanraden om alvast over na te denken om af te gaan vallen. In de ideale wereld is een BMI van 25 een goede balans tussen het lichaam en de massa van je lichaam. Tegenwoordig sporten mensen meer, maar men eet ook meer voedsel omdat dit in grote getallen aanwezig is. Hierdoor komt obesitas steeds meer voor in de wereld

In het verleden zijn er vele verschillende behandelingen in de medische wereld geïntroduceerd voor gewichtsverlies. Zoals een maagband, maagomleiding, maar diegene die het meeste is blijven hangen en het populairste is geworden is de maagverkleining. Dit ook vanwege de lage risico en hoge kans op succes.

Wat is een maagverkleinende operatie?

Een maagverkleinde operatie is eigenlijk niet meer het verkleinen van de maag, waardoor men minder kan eten en sneller vol zit. De chirurg maakt kleine snede ter hoogte van de maag en gaat met microscopische camera en chirurgische instrumenten naar binnen om de behandeling uit te voeren. Aan het einde van deze operatie heeft men een meer banaanvormige maag.

Voordelen van een maagverkleinende operatie

Belangrijkste voordeel is dat je geen fysieke implantaten in je lichaam krijgt die eventueel complicaties kunne veroorzaken. De behandeling zelf duurt niet meer dan een uur, alleen mag je pas uit het ziekenhuis gaan na 2 a 3 dagen en na 10 dagen weer naar Nederland. U blijft 2 a 3 dagen in het ziekenhuis zodat men u kunt monitoren of uw herstel goed verloopt. Men denkt dat deze behandeling erg kostbaar is, maar het levert op lange termijn wel geld op. Een aantal punten hiervan zijn:

  • Doordat u minder zin in eten heeft, kost dit op den duur ook minder geld
  • Doordat u gezonder gaat leven worden hoeft u geen duurdere operaties of andere ziektes die samen gaan met obesitas te ondergaan.

Sommige gezondheid tips voor na de behandeling

Nadat u een maagverkleining bent ondergaan is het goed om u zich aan een strikt dieet te houden om u herstel te verspoedigen en om bijwerkingen van uw behandeling te beperken. Deze bijwerkingen kunnen onder andere diarree, uitdroging, misselijkheid en overgeven zijn. Dit dieet gaat als volgt:

Week 1:

In de eerste week na de operatie is het verstandig om een licht vloerbaar dieet te volgend bestaande uit heldere vloeistoffen, zoals water, suikervrije dranken, heldere bouillons en suikervrije puddingen

Week 2:

In de tweede week kun je wat mee dikkere vloeistoffen gaan nuttigen evenals enkele voedingsmiddelen met proteïne, zoals Griekse yoghurt, cream soepen, proteïne shakes en appelmoes.

Week 3:

In de derde week wordt het langzaam mogelijk om gepureerde voedingsmiddelen te nemen, zoals aardappelpuree, of vis, groenten en bonen gemixed in een blender met water of een andere heldere vloeistof

Week 4:

In de vierde week kunt u beginnen met normaal vast voedsel, maar u moet dit wel langzaam kauwen en aan een suikervrij en vetvrij dieet houden

Waarom moet kies je voor FlyHealth?

Als u kiest voor een maagverkleinende operaties is het goed om een juiste team van specialisten te kiezen. FlyHealth heeft deze mensen en heeft al meerdere malen veel succesvolle behandelingen geboekt. FlyHealth geeft u niet alleen een levensveranderende behandeling, maar zij zorgen er ook voor dat uw dit zorgeloos ondergaat. FlyHealth geeft u uitstekende services gedurende u verblijf. Bent u nieuwsgierig geworden in een nieuwe fase in uw leven neem dan snel contact met ons.