Buikwandcorrectie (abdominoplastie)

Mensen met overtollig vet en huid op de buik ervaren. Hangend vel en overtollig vet kan op meerdere manieren ontstaan. Ten eerste bestaan er de genen. Sommige mensen hebben een genetische aanlegging voor overgewicht, waardoor hangend vel en vet kan ontstaan. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld een eetstoornis, waarbij er dusdanig veel gewicht bijkomt in een korte periode waarbij de elasticiteit van de huid wordt aangetast, waardoor het gaat hangen. Hetzelfde effect wordt gecreëerd bij het te snel en te veel afvallen in een korte periode. De huid is door het gewicht dusdanig uitgerekt dat de natuurlijke elasticiteit is aangetast, waardoor het niet makkelijk meer krimpt wanneer je afvalt. Dit resulteert in hangend vet en vel. Buikwandcorrectie voor en na foto’s zijn op deze pagina.

Mensen die overtollig vet en huid ervaren op de buik kunnen cosmetische chirurge raadplegen om een buikwandcorrectie te laten plegen. Hieronder beschrijven we wat dat precies inhoudt.

Welkom bij de fotogalerij met foto’s van Voor en Na de operaties van Flyhealth. Alle foto’s zijn gemaakt en met toestemming van patiënten die door ons behandeld zijn. Dit zijn echte patiënten met echte resultaten. Geen van deze resultaten zijn veranderd om een andere beeld te geven. Dit zijn de werkelijke resultaten van de ingrepen die wij doen.

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, oftewel abdominoplastie, is een cosmetische behandeling om de buik steviger en dunner te maken. De operatie omvat het verwijderen van overtollig vet en huid om de omliggende spieren te versterken om vervolgens een dunnere, sterkere uitstraling te creëren.

Mensen met overtollig vet en huid op de buik kunnen infecties oplopen. Het constant schuren van huid op huid zorgt er namelijk voor dat de toplaag van de huid verdwijnt, wat het makkelijker maakt voor infecties om binnen te dringen. Constante frictie kan ook leiden tot het ontstaan van eczeem.

Een goed uitgevoerde cosmetische procedure kan dit onnodige te veel aan huid en vet verwijderen en je gezond en fit laten voelen

De operatie

Onze cosmetische chirurg begint met het maken van een licht gebogen horizontale incisie boven de schaamheuvel. Van daaruit worden huid en vet tot aan de ribbenboog losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Daarna verkleint onze professional eventueel de vergrootte ruimte tussen de buikspieren, zodat de buikwand strakker wordt opgesteld dan voorheen. Ovetollig huid en het teveel aan vet zal worden verwijderd en de navel wordt opnieuw gehecht. Een strakkere buik zal het gevolg zijn na een operatie van ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Herstellen na een buikwandcorrectie

In totaal duurt het revalideringsproces na een buikwandcorrectie ongeveer zes tot acht weken. Tijdens de herstelprocedure zijn er twee zaken essentieel zijn voor jouw revalidatie. Het is logisch dat jij na de operatie zo snel mogelijk je dagelijkse routine weer wilt oppakken. Echter is het belangrijke zware fysieke inspanning te vermeiden gedurende het revalideringsproces, om een zo natuurlijk en langdurig mogelijk resultaat te behalen. Langzamerhand zal je merken dat je weer aan de slag kunt, maar voornamelijk de eerste twee weken wordt het ten strengste afgeraden zware fysieke inspanning te leveren, waar te veel spanning op de buik komt.

Buikwandcorrectie bij FlyHealth

De onderstaande foto’s zijn gepubliceerd met goedkeuring van de patiënten die een buikwandcorrectie hebben laten doen bij FlyHealth. Deze Buikwandcorrectie voor en na foto’s zijn op geen enkele manier bewerkt zodat jij een zo goed mogelijk beeld kunt krijgen bij wat cosmetische chirurgie voor jou kunt betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

FlyHealth Voor en Na fotogalerij

(*to try and maintain patient confidentiality, identifying tattoos, marks, and facial features may have been altered or obstructed)