Haartransplantatie

Flyhealth Haarkliniek Turkije

Haar Transplantatie

Degenen die het hebben zijn er trots op. Degenen die het niet hebben verbergen dit. En degenen die het aan het kwijtraken zijn, nouja, die doen er alles aan om het te behouden. Je raadt het al – we hebben het over haar. Iedereen, ongeacht geslacht, veriest en hergroeit zijn/haar haar. Alopecia, oftewel kaalheid, doet zich voor wanneer het normale haargroeipatroon uit balans is. Dit normale haargroeipatroon is: groei, rust en uitval – en als dit uit balans is groeit het haar niet meer zo snel terug als dat het uitvalt. Hoewel het makkelijk is om je genen de schuld te geven van je kale schedel, zijn er tal van verschillende redenen voor kaalheid. Het is belangrijk om te bergijpen hoe je je haar precies verliest, zodat je dit kan voorkomen. Naast geërfde genen kunnen ook andere factoren – zoals anemia, slechte voeding, mediche ingrepen, stress of een emotioneel trauma – een rol spelen.

Haarverlies kan bij vrouwen net zo goed voorkomen als bij mannen. Echter, bij vrouwen manifesteert dit zich vaak anders. Mannen verliezen over het algemeen een groter deel van hun haar (androgenic alopecia, oftewel haarverliespatroon van de man) terwijl haarverlies bij vrouwen meestal minder opvallend is waardoor het haar simpelweg wat dunner gaat ogen in z’n geheel.

Bent-u-klaar-voor-een-nieuwe-ik

In Turkije

Haartransplantatie in Turkije is een zeer succesvolle haarrestoratie behandeling die het haar opnieuw laat groeien en op deze wijze de kwaliteit van het level van patienten verhoogt. Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden door gezond, DHT-resistent haar te nemen vanuit uw achterhoofd (ookwel het donor gebied genoemd) en dit vervolgens te implanteren in de kalende gebieden. Het moge duidelijk zijn dat haartransplantatie niet gedekt wordt door uw standaard zorgverzekering.

Dit is dan ook de reden dat haartransplantatie in Turkije een zeer aantrekkelijke optie is voor haarverliespatienten in andere landen. Vanwege de betaalbare medische diensten en de veel lagere kosten van levensonderhoud is Turkije synoniem geworden met haartransplantatie. Voordat u een beslissing neemt moet u echter eerst meer te weten komen over soorten, technieken en de kosten die bij een haartransplantatie komen kijken.

Kosten haartransplantatie in Turkije

We kunnen met zekerheid stellen dat Turkijke een van de goedkoopste haartransplantatie bestemmingen is. Er zijn verschillende factoren die de totale kosten van een haartransplantatie bepalen, zoals de techniek, de hoeveelheid haar waar het om gaat, en de dokterstarieven. Gelukkig scoort haartransplantatie in Turkije uitstekend bij al deze. De lage kosten van levensonderhoud, voordelige koerswisseling en lage dienstverleningstarieven maken Turkije tot een van de meest betaalbare bestemmingen voor medisch toerisme. Haartransplantatie ingrepen bij FlyHealth zijn all-inclusive en dekken de kosten van de ingreep, dokterstarieven, hotelverblijf, al het vervoer in de stad, ontvangst van de patient, en vertaal en interpretatie diensten. We nodigen u uit op een baanbrekende reis te gaan naar nieuwe, jongere en zelfverzekerdere versie van uzelf. De prijs van haartransplantatie in Turkije is heel scherp vergeleken met andere bestemmingen. Patienten die voor deze optie kiezen kunnen wel 70% op hun behandelingkosten besparen.

Veel gestelde vragen over Haartransplantatie in Turkije

Voeren jullie haartransplantaties uit voor vrouwen?

Ja, FlyHealth chirurgen voeren zeker haartransplantaties voor vrouwen uit. Haartransplantaties voor vrouwen vereisen meer expertise en FlyHealth chirurgen hebben zowel de expertise en de training hiervoor. FlyHealth heeft al veel vrouwelijke patienten gehad die naar Turkije kwamen om hun haar te laten restoreren.

Voeren jullie gezichtshaartransplantaties uit?

FlyHealth chirurgen hebben veel ervaring in het uitvoeren van gezichtshaartransplantaties. Voornamelijk mensen uit het VK en Azie kiezen FlyHealth voor hun gezichtshaartransplantatie.

Moet ik me zorgen maken over littekens na een haartransplantatie?

Helemaal niet. FlyHealth chirurgen maken gebruik van de moderne FUE methode die ervoor zorgt dat er geen enkel litteken zal achteblijven na een haartransplantatie in Turkije (in tegenstelling tot de FUT methode waarbij er een litteken zal ontstaan aan de achterkant van het hoofd).

Is een haartransplantatie blijvend?

Bij een haartransplantatie ingreep in Turkije wordt haar vanuit de achterkant van het hoofd, waar het haar resistent is tegen haaruitval, geimplementeerd in het kalende gebied. Daarom wordt verwacht dat deze haren uw gehele leven zullen blijven groeien.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

FlyHealth chirurgen maken gebruik van locale verdoving tijden de haartransplantatie ingreep in Turkije, met als resultaat dat u amper iets zult merken. Eventuele pijn na de ingreep kan gemakkelijk met pijnkillers worden tegengegaan.

Geschikte kandidaten voor een haartransplantatie zijn onder andere :

 • Mannen die langer dan vijf jaar last hebben van haarverlies, met realistische verwachtingen en die begrijpen dat hun haarverlies zich kan voortzetten zelfs als ze voorgeschreven medicatie hiertegen innemen.
 • Mannen die al vele jaren last hebben van haarverlies en bij wie het patroon hiervan gestabiliseerd is en die graag alleen wat extra haargroei zien voor jeugdiger uiterlijk.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben verloren door een trauma of brandwonden
 • Mannen en vrouwen die haar hebben veloren aan de hand van andere cosmetische ingrepen zoals een facelift.

Haarverlies

Haar dat dunner wordt bij mannen komt vrij veel voor en kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mannen lijden aan een type haarverlies dat bekend staat als androgenic alopecia (haarverliespatroon van de man). Dit soort haarverlies is erfelijk en kan doorgegeven worden door zowel de vaders als de moeders kan van de familie. Bij patienten met haarverliespatroon van de man ontwikkelen de haarzakjes aan de boven- en voorkant van het hoofd een overgevoeligheid voor het dihydrotestosterone hormoon (DHT). Op deze wijze verzwakt dit hormoon het haar totdat het uiteindelijk doodgaat.

Andere oorzaken van haarverlies bij mannen zijn onder ander bepaalde medicatie, fysieke of emotionele stress, schildklierproblemen, ijzer tekort, huidinfecties en hormonale fluctuaties.

Hoewel haarverlies vaak wordt gezien als een mannen iets, komt haarverlies of het dunner worden van het haar ook vaak bij vrouwen voor. Redenen hiervoor varieren van simpele, tijdelijke factoren zoals stress of een vitamine tekort, tot aan meer complexe onderliggende medische aandoeningen.

Polycystic ovary syndrome, een geboorte, of schildklieraandoeningen kunnen ook een rol spelen bij het haarverlies patroon van de vrouw. Sommige auto immuunziekten veroorzaken grootschalig haaruitval (alopecia areata). Soms kunnen ook levensstijl en het gebruik van bapaalde haarprodukten het haar verdunnen. Denk bijvoorbeeld aan bleken, verven of agressieve shampoo’s. Ook kunnen hormonen tijdens het ouderworden of de overgang invloed hebben op de gezondheid van een vrouw haar haar. Hoge doses vitamine A en medicijnen als Allopurinol/Zyloprim en Coumadin/Warfarin kunnen eveneens het haar van een vrouw dunner maken.

Technieken haartransplantatie Turkije

Hedendaags zijn de twee meestvoorkomende haartransplantatie-technieken follicular unit extractie en follicular unit transplantatie. Beide worden dan ook aangeboden in haartransplantatieklinieken in Turkije.

Elke haartransplantatie techniek heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke techniek uiteindelijk gekozen wordt hangt meestal niet zozeer af van persoonlijke voorkeur, maar eerder van de medische omstandigheden van de patient evenals andere factoren die relevant worden geacht door de arts.

Hoewel FUE misschien een voordehandliggende term lijkt is deze haartransplantatie techniek een stuk complexer dan vaak wordt gedacht. Simpel gezegd, met FUE wordt het resterende haar op het hoofd (vanuit het donor gebied) eruit getrokken met een klein, rond instrument. Deze uitgetrokken haren worden verzameld en worden vervolgens, een voor een, geimplementeerd in de kalende gebieden, waar ze zich uiteindelijk zullen vastnestellen en op een natuurlijke wijze verder kunnen groeien.

Hoewel FUE een relatief nieuwe methode is in de haartransplantatie sector, is het verreweg de meest geprefereerde optie voor haarrestoratie in Turkije voor mensen met haarverlies. Vanwege de blijvende en esthetisch hoogstaande resultaten van FUE wordt deze methode sterk aanbevolen door de meerderheid van de haartransplantatie specialisten in Turkije. FUE in Turkije heeft een aantal mooie voordelen:

 • Geen littekens. FUE is zeer veilig en u zult geen enkele nare bijwerkingen krijgen. Tijdens het extractieprocess gebruikt de chirurg specifieke instrumenten om de haarzakjes een voor een uit het achterhoofd te trekken, waardoor er geen enkele littekens op de hoofdhuid zullen ontstaan.
 • Gedurende een enkele sessie kan een haartransplantatie expert wel 4000 haarzakjes transplanteren. Het mooiste van de FUE haartransplantatie techniek is dat het blijvende en effectieve resultaten oplevert.
 • Korte herstelperiode. Het duurt maximaal een tot twee dagen om te herstellen van een FUE ingreep aangezien er geen hechtingen e.d. worden gebruikt met deze methode. U kunt dan ook de tweede dag na de ingreep gewoon terugkeren naar uw werk (behalve als uw werk fysiek inspannend is).
 • Natuurlijke look. Uw natuurlijke haarlijnen worden hersteld met FUE, wat u een jeugdig en aantrekkelijk uiterlijk oplevert.

Hoewel FUE ook enige nadelen kent vallen deze in het niet als deze worden vergeleken met de voordelen. Dit is dan ook de reden dat haartransplantatie experts concluderen dat FUE verreweg de beste en meest efficiente methode is van deze twee technieken.

Net als FUE is Follicular Unit Transplantatie (FUT) een procedure waarbij haar getransplanteerd wordt vanuit het donor gebied. De techniek waarmee de haarzakjes uit het donor gebied worden getrokken is wat FUT doet verschillen van FUE. Nadat de schedel van de patient verdoofd is haalt de chirurg een stukje weefsel uit het donor gebied. Vervolgens wordt dit weefsel opgedeeld in tal van verschillende haarzakjeseenheden door middel van microscopische dissectiemethoden. Terwijl de haarzakjes geprepareerd worden, boort de dokter tal van enorm kleine gaatjes in het kalende gebied waarin de haarzakjes uiteindelijk worden geimplanteerd.

Helaas zullen sommige patienten die FUT ondergaan een groot litteken op hun hoofd overhouden door het weghalen van hoofdweefsel waar deze methode gebruik van maakt.

De FUE techniek kan als een herstellende ingreep worden uitgevoerd bij patienten met littekens ten gevolge van de FUT methode.

Soorten haartransplantatie Turkije

Hoewel hoofdhaartransplantatie de meest voorkomende soort haarrestoratie is, zijn er meerdere vormen van haarrestoratie ingrepen die gezichtshaarverlies behandelen. Veel patienten die te kampen hebben met haarverlies bij de wenkbrauwen of de baard zijn gebaat bij een wenkbrauwtransplantatie of een baardtransplantatie.

Wenkbrauwtransplantatie is een simpele procedure waarbij veel precisie is vereist en moet daarom alleen worden uitgevoerd door ervaren transplantatie chirurgen. Kunst en wetenschap komen bij deze haartransplantatie procedure samen. Een goed uitgevoerde FUE wenkbrauwtransplantatie is vrijwel onzichtbaar aangezien de getransplanteerde haren zich volledig mengen met de al bestaande haarzakjes, hetgeen u een volledig natuurlijke look geeft. Het resultaat van wenkbrauwtransplantatie Turkije: doordringende, sensuele en gezonde wenkbrauwen die uw gezichtsuitdrukking versterken en u een diepere, meer alerte look geven.

Non-chirurgische haarrestoratie

Non-chirurgische haarrestoratie behandelingen kunnen mooie alternatieven bieden voor mensen die de volheid van hun haar graag terugkrijgen zonder een operatie te hoeven ondergaan. Een haartransplantatie ingreep is niet geschikt voor iedereen, en het wellicht niet de juiste eerste stap voor iemand in de vroege fase van haarverlies, slechte gezondheid of met onrealistische verwachtingen. Er zijn een aantal non-chirurgische oplossingen voor haarverlies die als cosmetische verbetering kunnen dienen totdat haartransplantatie een geschikte oplossing wordt voor een patient zijn of haar omstandigheden.

Hieronder vindt u de meest voorkomende non-chirurgische haarrestoratie behandelingen beschikbaar in haartransplantatieklinieken in Turkije:

Mesotherapie is een alternatieve haargroeibehandeling waardoor zowel mannen als vrouwen hun haar kunnen restoreren. Het kan tevens haarverliespatroon van de man uitstellen. De haarrestoratie expert zal u een speciale cocktail toedienen, een vitamine boost, wat de bloedcirculatie in de kalende gebieden kan stimuleren. Door een verbeterde bloedcirculatie worden de haarzakjes beter gevoed, hetgeen vervolgens de hergroei van het haar stimuleert. Mesotherapie zal normaal gesproken uitgevoerd worden door middel van een injectiepistool. Dit maakt mesotherapie voor haarverlies zeer snel en potentieel pijnvrij.

Na een tijd zal de mesotherapie helpen het DHT hormoon te neutraliseren, wat het haarverliesproces vertraagt en waardoor het haar weer gaat groeien.

Het is mogelijk dat u tot aan vijf mesotherapie sessie in Turkije nodig heeft over een periode van zes maanden om significante resultaten in de hergroei van uw haar te zien.

Herstel na haartransplantatie

Na een haartransplantatie in Turkije zijn de wonden op uw schedel meestal binnen 3-4 dagen genezen. De haarzakjes worden secuur en zorgvuldig onder uw hoofdhuid geplaatst waardoor het risico op een infectie nihil is. Patienten kunnen al hun normale activiteiten en hun werk hervatten, zolang dit niet veel fysieke inspanning vergt.

De haren die tijdens de extractiefase eruit zijn gehald kunnen snel weer teruggroeien. Een week na de ingreep zullen de haren in het donorgebied voldoende teruggroeien om dit weer af te dekken. De scabs (tijdelijk zakje waarin een haar wordt geplaatst) zullen na 7-10 dagen vanzelf uitvallen. Aangeraden wordt om dit process natuurlijk te laten verlopen en er niet zelf aan te gaan zitten aangezien de geimplementeerde haarzakjes dan eventueel zich niet goed zullen innestelen.

Na 9 maanden zal het iedereen opvallen hoeveel nieuw haar u zult hebben gegroeid.

Eerst zien dan geloven – om te zien wat u kan verwachten van de ingreep kunt u een kijkje nemen in onze haartransplantatie “voor” en “na” gallerij aan de rechter sidebar.

Geschikte kandidaten voor een haartransplantatie zijn onder andere:

 • Mannen die langer dan vijf jaar last hebben van haarverlies, met realistische verwachtingen en die begrijpen dat hun haarverlies zich kan voortzetten zelfs als ze voorgeschreven medicatie hiertegen innemen.
 • Mannen die al vele jaren last hebben van haarverlies en bij wie het patroon hiervan gestabiliseerd is en die graag alleen wat extra haargroei zien voor jeugdiger uiterlijk.
 • Mannen en vrouwen die haar hebben verloren door een trauma of brandwonden
 • Mannen en vrouwen die haar hebben veloren aan de hand van andere cosmetische ingrepen zoals een facelift.

Fyhealth Haartransplantatie Blog

NEEM NU CONTACT MET ONS OP!